Арсенал нямаше отговор срещу Челси (видео)


И. Ангелов

Арсенал нямаше отговор срещу Челси (видео)

Лидерът във Висшата лига на Англия Челси посрещна Арсенал за дербито от поредния двадесет и трети кръг на английското първенство. Днес домакините от "Стамфорд Бридж" успяха да победят с 3:1 и по този начин да застанат на 12 точки преднина пред втората позиция и Тотнъм, който играе по-късно.

В 13-ата минута днес Челси излезе напред когато след едно добро центриране от дясно на Педро Коста стреля с глава и Чех блокира, но загуби баланса си на вратата, като включилият се Алонсо надскочи Белерин за добавка и 1:0. В ситуацията остана спорно дали защитника на Челси не фаулира този на Арсенал. Белерин бе заменен и само 4 минути след това вследствие на удара, който получи.

Челси остана по-силен в полувремето, но положение за изравняване падна пред Габриел в 38-ата минута, спрян от Куртоа по добър начин. В добавеното време вратарят се прояви и срещу Йозил.

В 53-ата минута Азар вкара за 2:0 по феноменален начин. Той пое топката в половината на Челси, пробяга цялото разстояние до вратата на гостите, преминавайки през няколко играча, и копна топката над Чех за да реши срещата. В този момент Венгер реагира с атакуваща смяна, която направи пробивите на "сините" по-лесни.

Така в 85-ата минута, когато грешно изчистване на Чех попадна във Фабрегас и той стреля на празна врата за 3:0. След като домакините се успокоиха обаче те все пак допуснаха гол когато в една бърза атака Монреал центрира и Жиру завърши с глава в 91-ата минута за крайното 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
378