Коща на пейката срещу Хъл Сити


Н. Гавазов

Коща на пейката срещу Хъл Сити

Нападателят на Челси Диего Коща ще започне мача с Хъл Сити от 21-я кръг на Висшата лига на Англия от пейката. Напомняме, че между испанеца и мениджъра на "сините" Антонио Конте избухна конфликт заради постъпило предложение от Китай в размер на 80 милиона паунда. Нападателят пропусна три тренировки на отбора преди мача с Лестър, а след това бе принуден да тренира през двата почивни дни на лондончани.

Опасенията на китайските футболни чиновници относно неконтролируемите разходи на своите клубове обаче накараха Тианшин Гуаншан да завърши своя интерес към 28-годишния футболист. Нещо повече, от ръководството на китайския клуб дадоха ясно да се разбере, че те няма да закупят Коща и след края на сезона. Така Диего бе принуден да възстанови разрушения мост с Конте.

Във вторник Коща направи първата крачка към помирението, присъединявайки се към общата група.

Испанецът обаче няма да попадне в стартовия състав на мача с Хъл Сити този уикенд. Първо, Конте желае да натрие носа на разбунтувалия се футболист и ясно да покаже, че няма да се съобразява с нито един от играчите и второ, италианският специалист не желае да разваля връзката Вилиан - Еден Азар, която блестящо се представи срещу Лестър.

Що се отнася до дългосрочните перспективи на Коща на "Стамфорд Бридж", то случилото се през миналата седмица е голям удар по тях. Вътре в Челси цари усещането, че Коща няма да подпише нов договор и играчът ще напусне клуба през лятото - най-вероятно в Испания.

 

  Сподели
74