Коста: Почти напуснах Челси за Атлетико това лято


И. Ангелов

Коста: Почти напуснах Челси за Атлетико това лято

Нападателят на Челси Диего Коста призна, че е обмислял бъдещето си след слабата година в миналата кампания на Висшата лига. Сега нападателят води голмайсторската листа в Англия и под Антонио Конте "сините" играят най-добрия си футбол от последните няколко години.

"Дали можех да напусна лятото? Да, да. Щях да напусна. Точно напусках, но, сега съм щастлив тук и това е. Дали исках да напусна? Да, да. Имах възможността да премина в Атлетико заради няколко причини, смейството, животът, който имах там, но не заради Челси, защото тук феновете показват много любов, и съм щастлив с хората тук. 

"Хората ме обичат много. Имаше нещо, което исках да променя поради семейни причини, но това не стана и сега продължавам да съм щастлив тук. Беше важно за мен и новият мениджър да разчита на мен от първата минута. 

"Истината е, че мениджърът е добър с играчите, постоянно прави шеги и това е добре за нас, да имаме мениджър, който не само е бос, а и човек, с който можем да разговаряме, някой, който ни подкрепя в трудни моменти. Той е спокоен с играчите и виждате, че хората го обичат. 

"Зная какво трябва да правя сега. Зная, че когато правех лоши неща аз мислех за това и трябваше да се подобря в този аспект, тук във Висшата лига. Реалността е, че няма прошка за такива действия, но чувствах, че понякога реферите са срещу мен. Няма друг начин защото те няма да се променят - трябваше аз да се променя."

  Сподели
94