Куман: Баркли няма да изпълни потенциала си


И. Ангелов

Куман: Баркли няма да изпълни потенциала си

Мениджърът на Евертън Роналд Куман заяви, че не е сигурен дали Рос Баркли някога ще успее да развие потенциала си в пълна степен. 23-годишният полузащитник, който беше сравняван със Стивън Джерард и Франк Лампард, преминал през младежките нива на Евертън, не показва обичайното си ниво през този сезон и в дербито с Ливърпул само късмет го спаси от червен картон. Куман заговори:

"На първо място, не бих искал да говоря нищо защото всяка дума, която кажа за Рос се използва от медиите в позитивен или негативен смисъл. Разбира се, че играчът трябва да се развие. Той трябва да подобри тактическия аспект на футбола си, играта извън позицията, трябва да е по-клиничен и да предлага повече креативност в офанзивната част, но той работи здраво и опитва да покаже най-доброто от себе си.

"Може би тази агресия, която показа означава, че той изгуби контрол, но той работи здраво. Той трябва да се подобри за да стане играча, който всички смятаха, че ще стане на 18 или 19 години. Не съм сигурен че ще стигне потенциала си. Имал съм такива истории в Холандия, където играчи на 16 или 17 години бяха прекалено добри за академията.

"Те нямаха конкуренция защото бяха по-силни или по-добри от всички останали. Но когато стъпят на ниво където всички са силни, всички са добри, и все пак от тях се очаква да направят разликата, това е много трудно."

  Сподели
74