Пеп: Феновете не напускат стадиона, значи сме добри


И. Ангелов

Пеп: Феновете не напускат стадиона, значи сме добри

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заговори за факта, че публиката на "Етихад Стейдиъм" не е тръгнала да напуска местата си близо до края на срещата с Арсенал, което според испанеца е атестат за качеството на играта в двубоя, който "гражданите" спечелиха с 2:1.

Голове във второто полувреме от Лерой Сане и Рахим Стърлинг обърнаха резултата след ранен гол на Уолкът:

"Означава много да победим един от най-добрите отбори във Висшата лига. Представянето ни беше подобно на това срещу Челси, въпреки че дори създадохме повече положения срещу тях. Много съм щастлив за феновете. Те останаха до края. В последните мачове, когато останат 10 минути до края феновете изчезват, но те бяха тук с нас, което означава, че играем добре.

"От 17-ти септември ние спечелихме само един мач тук, срещу Уотфорд. Заслужавахме повече. Опитвам да съм честен: Когато играхме срещу Саутхемптън не заслужихме нищо в първото полувреме. Срещу Кристъл Палас и Бърнли можеше да е равен. Срещу Мидълсбро, Евертън и особено Челси, заслужавахме повече. Затова сме щастливи.

"В последните три дни отделяме по два часа и половина в тренировките само на вторите топки. Това работи. То е част от играта, трябва да си компактен за втората топка. Ако я спечелим ние създаваме шансове. Не сме висок отбор, не сме физически както повечето в Англия. Втората топка е за това да си на правилното място в точния момент."

  Сподели
84