Пеп: Не помагах на Алексис в Барселона


И. Ангелов

Пеп: Не помагах на Алексис в Барселона

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заговори за качествата на нападателя на Арсенал Алексис Санчес и за техния период заедно в отбора на Барселона. Според треньора Санчес е футболист от висока класа, но по време на престоя им в Испания Пеп не е успял да извлече максимума от него:

"Мисля, че Алексис игра добре в Удинезе, с Чили, игра добре и в Барселона. Обикновено когато играеш с Меси всички играчи са около него и хората сметнаха, че Алексис не е на неговото ниво защото Меси бе звездата. Но той играеше добре и ни помагаше много.

"Аз мисля, че позицията, в която играе сега като нападател е перфектна за него. В Барселона може би не му помагах защото той играеше на крилото. Аз обичам фланговите играчи да са на тъча. Той може да направи повече в средата отколкото да центрира. Понякога той играеше като нападател, спомням си срещу Челси в Шампионска лига на полу-финал. 

"Той е играч, който може да играе в няколко позиции, ляво, дясно, той е боец, има дух, той е характер, победител, той е класен, класен играч. Мисля, че сега играе наистина добре, но в Барселона, и с националния отбор, с Чили, той спечели Копа Америка, така че това показва колко е добър."

  Сподели
91