Клоп: Трябваше да подпиша с Мане още в Борусия


И. Ангелов

Клоп: Трябваше да подпиша с Мане още в Борусия

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали крилото на състава Садио Мане, като освен това той заговори за проваления опит да го привлече в Борусия Дортмунд по време на престоя си в Германия. Мане бързо се адаптира от Саутхемптън към Ливърпул и се превърна в основен играч за Клоп след 15 мача този сезон:

"Качеството на играча и характера на отбора се допълват. Те отвориха обятия за него от първия ден когато чуха, че подписваме със Садио Мане. Те бяха "Окей" и това помогна. Те са брилиантни по отношение на него. Клубът, атмосферата, тези неща помагат, както и малко късмет.

"Проработи и това, че той вкара в първия си мач и то срещу Арсенал. В мач като този това улесни нещата много за него. А след това идва и отношението. Той е момче, което работи здраво. Той е отворен за съвети. Той иска да се развие навсякъде. Иска да прави различни неща. Той е добър. Много е добър. 

"Най-добрата новина за мен бе, че можех да го взема. Беше грешка да не го направя в Дортмунд. Фактът, че получих втори шанс да го направя беше добър, много добър."

  Сподели
136