Дейвид Мойс поиска зимна пауза


И. Ангелов

Дейвид Мойс поиска зимна пауза

Мениджърът на Съндърланд Дейвид Мойс заговори за нуждата от зимна пауза в английския футбол по време на първите две седмици от януари, за да може играчите да се възстановят и да прекарат време със семействата си. По традиция през втората част на декември Висшата лига предлага срещи почти всеки ден до седмица след нова година.

"Моето предпочитание би било за зимна пауза през първите две седмици от януари. Мачовете по Коледа и Нова година винаги са били част от културата ни и не мисля, че трябва да променяме това. 

"Играчите, които са играли в тази страна известно време знаят за важността на този период на сезона и те са свикнали с допълнителните изисквания. Това може да е по-трудно за играчи, които идват от други страни и не са свикнали на този календар. 

"Във времето ми в Испания ние имахме двуседмична почивка, която позволи на играчите една седмица ваканция и след това завръщане към тренировки и подготовка за следващия мач. Почувствах, че това е добре за играчите и добави дори нетърпение към идващата среща. Това беше малко прекъсване но на мен ми хареса начинът, по който беше позволено на играчите да прекарат време със семействата си. В Испания има много играчи от Южна Америка, и това им помогна да пътуват до дома си и да видят хората, които са им близки.

"Бих приветствал почивка ако тя ще помогне на играчите, които са изиграли много срещи през декември, като им даде време за възстановяване. Това ще помогне и на феновете защото знаем, че празниците могат да са скъпи за някои семейства."

  Сподели
179