Шиърър: Браво не може да спасява удари


И. Ангелов

Шиърър: Браво не може да спасява удари

Легендарният английски нападател Алан Шиърър заговори за вратаря на Манчестър Сити Клаудио Браво, който според него няма да може да допринесе за достатъчно точки на клуба както други вратари в елита на Англия. Браво бе закупен за заместник на Джо Харт, но до момента той не се доказва с изявите си.

"За да заиграят като Барселона и Байерн на тях им трябваше вратар с различен набор от умения, или така изглеждаше, и ето дойде Клаудио Браво. Той определено има различен набор умения, сред които спасяването на удари изглежда не присъства.

"След последните два мача вече си задаваме още повече въпроси за подписването на Браво. За мен един топ вратар можеше да спаси втория гол на Челси от Вилиан миналия уикенд и определено би спасил удара на Анди Кинг за Лестър в събота. 

"Добър вратар би направил труден живота на Варди за втория гол, но Браво нито излезе, нито остана на място достатъчно добре, и това реши ситуацията. Когато става въпрос за спиране на удари, от последните 20, които трябваше да го направи, 10 влязоха. В последните 2 мача е 7 от 10. Това не е вратар, който ще ти спечели точки по начина, по който го правят най-добрите."

  Сподели
214