Юнайтед е осъществил значителен напредък в преговорите за Гризман


Н. Гавазов

Юнайтед е осъществил значителен напредък в преговорите за Гризман

Манчестър Юнайтед е осъществил значителен напредък в преговорите за трансфера на нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, в чието лице ръководството на клуба от "Олд Трафорд" вижда достойна замяна на Уейн Рууни. Катастрофалният спад в играта на 30-годишния капитан и загубата на титулярно място в състава на клубния и националния отбор поставят под съмнение перспективите на Уейн в Юнайтед.

Още през миналия месец стана известно, че изпълнителният директор на "червените дяволи" Ед Удуърд желае да направи Гризман свой следващ голям трансфер. До момента Юнайтед е постигнал значителен прогрес в преговорите с колегите си от Мадрид.

Мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо публично изразява подкрепата си за своя капитан, но едновременно с това разбира, че в дългосрочна перспектива не може да разчита на Рууни. Трансфер на Гризман ще бъде край на кариерата на Рууни на "Олд Трафорд".

Както съобщава източникът, Юнайтед ще окаже пълно съдействие на Уейн за преход в Китай или Америка, в случай на трансфер на 25-годишния играч от националния отбор на Франция.

В същото време вътре в Атлетико назрява разбирането, че Гризман играе последния си сезон на "Висенте Калдерон" и продажбата му след края на сезона е неизбежна.

Относно Антоан, французинът предпочита да продължи кариерата си в най-конкурентното и динамично първенство на планетата, където от услугите му се интересува освен Юнайтед, но и Челси. И двата клуба са готови да заплатят 80-те милиона паунда, на които Атлетико е оценил своята звезда.

 

  Сподели
83