Ливърпул срещу Реал Мадрид, ето всички 1/8-финали в Шампионска лига


FUTBOL-TV

Ливърпул срещу Реал Мадрид, ето всички 1/8-финали в Шампионска лига

Ливърпул и Реал Мадрид ще повторят миналогодишния мач за титлата в Шампионската лига този път на осминафинал. Tова отреди днес изтегленият жребий за най-комерсиалния футболен турнир в света.

Реал Мадрид победи с 1:0 на 28-и май в Париж, като Винисиус Жуниор вкара единствения гол във вратата на Ливърпул.

Сега един от двата финалиста ще отпадне още в първия етап от елиминациите. Първата среща е на "Анфийлд", като предстои УЕФА да определи и точния календар кога ще се играе тази среща, а и ответната. 

Манчестър Сити, който през миналия сезон беше спрян на полуфинал, сега получи наглед удобен противник за елиминиране – РБ Лайпциг, като дори е домакин във втората среща.

Един от най-богатите отбори в света – Пари Сен Жермен, отново започва с тежки противници още в първия елиминационен кръг. Пълният със световни звезди парижки тим ще трябва да започне похода към мечтана евротитла с битки срещу германския мастодонт Байерн Мюнхен.

Интер Милано, който миналата година приключи точно на този етап с Ливърпул, сега се падна с Порто. Завърналият се при най-силните Айнтрахт Франкфурт има трудно предизвикателство срещу лидера в италианското първенство Наполи. Милан ще играе с Тотнъм и връщането на Антонио Конте в родината му начело на английски отбор подхранва интереса.

Шампионска лига на УЕФА, жребий за осминафиналите:


РБ Лайпциг (Германия) – Манчестър Сити (Англия)
ФК Брюж (Белгия) – Бенфика (Португалия)
Ливърпул (Англия) – Реал Мадрид (Испания)
Милан (Италия) – Тотнъм (Англия)
Айнтрахт Фр (Германия) – Наполи (Италия)
Борусия Дортмунд (Германия) – Челси (Англия)
Интер Милано (Италия) – Порто (Португалия)
Пари Сен Жермен (Франция) – Байерн Мюнхен (Германия)
Първите срещи от осминафиналите ще се играят на 14–15 и 21–22 февруари 2023-а година, а реваншите са насрочени за 7–8 и 14–15 март. 
 

  Сподели
924