Испания - Русия: Ла Фурия ще прекърши мечтите на Сборная


Н. Гавазов

Испания - Русия: Ла Фурия ще прекърши мечтите на Сборная

Испания - Русия
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 01.07.2018 г.
Час: 17:00 ч.
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

"Лужники" ще е домакин на третия пореден мач от осминафиналите на Мондиал 2018. Вчерашният ден предложи драми и много емоционални моменти. Ще видим ли подобно нещо и днес, когато испанци и руснаци кръстосат шпаги в сърцето на Москва? "Ла Фурия" влиза в двубоя като сериозен фаворит и със статут на един от кандидатите за спечелване на Световното, още повече, че южняците никога не се губили от Русия. "Сборная" обаче ще има зад гърба си подкрепата на няколко десетки хиляди фена, а у дома и стените помагат. Ще съумеят ли домакините да прекъснат лошата си серия срещу испанците и да станем свидетели на първата голяма изненада в плейофите или ще видим рутинен мач, в който фаворитът ще вземе своето?

Испания не показа своя най-добър футбол в груповата фаза, но успя да спечели сравнително лесна група, в която се намираха още отборите на Португалия, Мароко и Иран. Хората на Фернандо Йеро до момента направиха един добър двубой и това бе този на старта на кампанията си. Испанците изглеждаха уверено срещу португалците, но проявеното високомерие и двете грешки на Давид де Хеа доведоха до там двата тима да завършат при резултат 3:3. Победата над Иран с 1:0 бе очаквана, а и напълно закономерна с оглед на тоталното превъзходство на европейците в статистическите показатели. Третият мач отново завърши без победа за "Ла Фурия", като трябва да кажем, че Мароко показа много ярък футбол и бе на крачка от победата, което щеше да бъде огромна сензация. Испания обаче оцеля благодарение на гола на Яго Аспас в 90-та минута, а равенството на португалците в паралелния мач позволи на хората на Йеро да завършат първи по допълнителни показатели.

Общият извод от представянето на Испания в групите е, че тимът има проблеми със защитната си линия и особено със сърцето на отбраната, където играят Серхио Рамос и Жерар Пике, което е много изненадващо.

Националният на Русия бе много критикуван преди старта на Световното, но "Сборная" с лекота се справи с натиска на футболната общественост, уверено побеждавайки Саудитска Арабия с 5:0. Успехът на домакините никак не е изненадващ, сюрпризът дойде от многото голове във вратата на съперника - преди това руснаците бяха вкарали пет гола в последните си шест мача. Хората на Станислав Черчесов изглеждаха много уверено и в двубоя с Египет, макар че преди срещата имаше много песимистични очаквания. Те обаче бяха разсеяни след почивката, когато Ахмед Фатхи си отбеляза нелеп автогол, а след това Денис Черишев и Артьом Дзюба довършиха съперника. Така домакините си осигуриха участието в плейофите и трябваше да не загубят срещу Уругвай в последната среща, за да останат първи в квартета. "Ла Селесте" обаче отлично се настрои за този двубой, а ключова роля в сблъсъка станаха статичните положения, при които руснаците допуснаха много грешки. Освен това "Сборная" игра с човек по-малко заради изгонването на Игор Смолников, което наруши всички предварителни планове на Черчесов.

Испанците нямат проблеми в кадрово отношение, докато домакините ще са без контузения Дзагоев и наказания Смолников.

Интересни факти преди мача:

- Русия няма победа над Испания.

- Всичките три официални мача между двата тима завършиха със загуба за руснаците.

- Безпогрешната серия на Испания е 23 двубоя.

- Успехът на Саудитска Арабия е единствен за Русия за последние десет мача.

Предстоящият мач ще е много труден за колектива на Станислав Черчесов. Както се предполагаше, двубоите със Саудитска Арабия и Египет не показаха истинското лице на "Сборная" - то се видя в мача с Уругвай. А Испания никак не е по-слаб отбор от "Ла Селесте". Още повече, че съществува мнение, че испанците пазеха силите си за плейофите, което не е добра новина за Русия, която има проблеми както в средата на терена, така и в защитата си. А и бавният и неповратлив Дзюба няма нищо общо с хищника Диего Коща.

Ще е истинско чудо, ако домакините избегнат загубата или успеят да вкарат в мача в продължения. Испания има по-добро качество във всички линии, а освен това опитът на испанските футболисти от участие във футбол от най-високо ниво прави разликата да изглежда още по-голяма. Съветът ни е да се доверим на "Ла Фурия", която въпреки проблемите в рубежа пред Давид Де Хеа, си остава един отличен отбор, който все още не е показал истинското си лице на това Световно.

Прогноза: Испания - Русия 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Испания

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.06.2018 СП група B Испания 2 - 2 Мароко
20.06.2018 СП група B Иран 0 - 1 Испания
15.06.2018 СП група B Португалия 3 - 3 Испания
09.06.2018 Приятелски срещи Испания 1 - 0 Тунис
03.06.2018 Приятелски срещи Испания 1 - 1 Швейцария


Последни 5 срещи - Русия

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.06.2018 СП група A Уругвай 3 - 0 Русия
19.06.2018 СП група A Русия 3 - 1 Египет
14.06.2018 СП група A Русия 5 - 0 Саудитска Арабия
05.06.2018 Приятелски срещи Русия 1 - 1 Турция
30.05.2018 Приятелски срещи Австрия 1 - 0 Русия


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.11.2017 Приятелски срещи Русия 3 - 3 Испания
26.06.2008 Европейско първ. Испания 3 - 0 Русия
10.06.2008 Европейско първ. Испания 4 - 1 Русия
27.05.2006 Приятелски срещи Испания 0 - 0 Русия
12.06.2004 Европейско първ. Испания 1 - 0 Русия - - -
  Сподели
429