Мартинес: Дадохме добър пример относно приказките за златното поколение


Н. Гавазов

Мартинес: Дадохме добър пример относно приказките за златното поколение

Старши-треньорът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес сподели мнение за мача с Англия от третия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"Доволен съм от играта. Направихме девет смени, просто исках да разбера какво можем. Добре знаем към какво се стремим. Не мисля, че можем да се надяваме на лек път. Трябва да се създаде колектив, в който всеки отчаяно ще се бори за място в състава и ще помага един на друг. Който работи по-добре, той може да победи отбор като Англия. Сега ще играем с Япония, а Англия с Колумбия. Има риск.

Дадохме добър пример относно приказките за златното поколение и натиска във връзка с това. Златното поколение не игра срещу Англия, ние представихме няколко млади момчета, които могат да образуват ново поколение. Момчетата играят в условия, в които не се намират в своите клубове. За това с удоволствие играят за националния си отбор.

Япония? Наскоро играхме с тях, смениха треньора, но отборът не е променен. Силен и динамичен тим. Японският футбол е много силен. Мисля, че ще се наложи да се съревноваваме. Няма да има изненади, защото добре се познаваме.

От самото начало говорим, че победата на всяка цена не е вариант. Разбира се, това е Световно, което всеки иска да спечели. Мисля, че същото е и при Англия. Играчите се опитват да победят. Важното е, че играхме с друг състав, видяхме кой е готов, кой къде може да играе, кой е готов да поеме играта върху себе си. Мисля, че това само ще ни укрепи. Нямаше пасивна игра и за това съм доволен.

Дали не е по-добре, ако бяхме завършили втори? От гледна точка на логистиката е по-добре да останем в Москва, ден почивка, мачът е там. Но сега Англия ще играе с Колумбия. Мисля, че прогнозите са трудно нещо, никой не можеше да си представи, че Германия ще отпадне. Аржентина едва-едва победи, Испания стана първа в последните минути.

Впечатлен съм от организацията. Знам какво представлява една логистика, как се използва всичко. Организацията изненадва, всички са много доброжелателни. Създава се много добро впечатление за Русия и руснаците. Стадионите са на най-високо ниво.

Що се отнася до отборите, всички са много добре подготвени. В съвременния свят всичко можеш да научиш за стила на съперника и за конкретния играч, за това всички мачове са толкова равностойни", заяви Мартинес.

  Сподели
512