Португалия продължава към Уругвай след драма с Иран


И. Ангелов

Португалия продължава към Уругвай след драма с Иран

Португалия ще продължи към осминафиналната фаза на Световната купа като втори във втора група на състезанието с 5 точки. Тимът има колкото и Испания, която продължава от първа позиция след днешния равен с Мароко  2:2. Португалия успя да продължи след днешния 1:1 срещу Иран на "Мордовия Арена" при един не особено зрелищен мач.

Днес Рикардо Куарешма вкара първия гол в мача в 45-ата минута след красиво изпълнение с външната част на крака от позиция извън наказателното поле.

В 53-ата минута Кристиано Роналдо си спечели дузпа в срещата, но със слабо изпълнение той стреля във вратаря и не успя да достигне до Хари Кейн с 5 гола в турнира до тук. Срещата се отличи и с редица ВАР повторения, които накъсаха и изнервиха допълнително играчите на двата отбора.

В добавеното време ВАР отново бе използван за да се отсъди дузпа за Иран, която бе реализирана от Ансарифард за 1:1. В 94-ата минута иранците имаха и страхотен шанс да спечелят мача, но Тареми пропусна от непосредствена близост срещу вратаря, след което тимът напусна Световната купа.

Така Португалия продължава към осминафиналите, където среща Уругвай.

  Сподели
494