Търпелива Франция премина и Мароко за финала (видео)


И. Ангелов

Търпелива Франция премина и Мароко за финала (видео)

Франция и Мароко премериха сили във втория полуфинал на Световната купа, който днес се изигра на стадион "Ал Байт". След като вчера Аржентина надделя над Хърватия и премина към финала, днес "Петлите" спечелиха с 2:0 и ще срещнат Меси и компания за купата, докато Мароко ще спори за трето място с "шахматистите".

След само 5 минути игра днес резултатът откри Тио Хернандез след като французите атакуваха от дясно, а блокиран удар на Мбапе попадна на волето на бранителя, който се включи и от трудна позиция и ъгъл намери как да вкара за 1:0.

В 17-ата минута Жиру нацели и гредата на Буну. Мароко обаче също отговори с удар в гредата в 45-ата минута след атрактивно отиграване на Зиеч. Във второто полувреме Мароко направи някои промени и овладя топката, като в един момент близо 80% от владението отиваше за африканците, без успех пред вратата въпреки положенията.

Така в 79-ата минута току появилият се в игра Коло Муани вкара за Франция с първото си докосване в мача, което е и първи негов гол за Франция. Цялата работа тук обаче свърши Мбапе, който не бе спрян от 4 човека преди да опита да стреля и топката да попадне в колегата му в нападение за 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
499