Класически успех за Аржентина и финал (видео)


И. Ангелов

Класически успех за Аржентина и финал (видео)

Аржентина и Хърватия се срещнаха в първата полуфинална среща на световното първенство, която се проведе на стадион "Лусаил Айконик" в Лусаил. Днес Хулиан Алварез и Лео Меси блестяха за аржентинците в победата с 3:0, която ги изпраща на финал. Победителят ще чака спечелилият утрешния мач между Франция и Мароко, а Хърватия ще играе за трето място със загубилия отбор.

Тактиката на Лионел Скалони сработи перфектно днес, като той прие атаките на Златко Далич в своето поле и действаше основно на бързи контри чрез Алварез и Меси. Тази тактика се запази през цялата среща след като противникът така и не промени стила на игра.

Така в 32-ата минута след грешка в защита Алварез излезе сам срещу вратаря и стреля над него, топката отиваше към гола, но бе избита от бранител, а съдията посочи бялата точка след като Ливакович повали нападателя при удара. На дузпата застана Меси и с мощен удар той не остави шанс на вратаря, макар той да улови ъгъла - 1:0.

В 39-ата минута Меси отново освободи Алварез в атака, и той тръгна сам напред, преминавайки с няколко рикошета през двама бранители преди да бутне топката през Ливакович за 2:0

До 50-ата минута Далич направи три смени, обсадата на вратата на Еми Мартинез продължи, но Аржентина издържаше на атаките и създаваше повече опасности на контри. Отново в подобна ситуация в 69-ата минута Меси получи топка на тъча близо до центъра, но напредна през Гвардиол до полето и в него, след което пусна къс пас за Алварез и той свърши лесната работа за 3:0. До края Мартинез бе тестван по-сериозно на 2 пъти, но не допусна гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
824