Магията на Мароко не спря и срещу Португалия (видео)


FUTBOL-TV

Магията на Мароко не спря и срещу Португалия (видео)

Мароко се наложи и над Португалия. Тимът от Северна Африка записа победа с 1:0 в четвъртфинал на Световното първенство в Катар. Така "мореплавателите" приключиха с Мондиала в Катар. Кристиано Роналдо и в този мач бе оставен на пейката. Голямата звезда на световния футбол, който се забърка в няколко скандала в последно време, все пак се появи като смяна през втората част, когато отборът му вече губеше в резултата.

Още в 5-ата минута Жоао Феликс имаше възможност да открие резултата, след като засече центриране на Бруно Фернандеш от пряк свободен удар, след като плонжира с глава, но Ясин Боно отрази. Хаким Зиеш проби по дясното крило в 18-ата минута. Голямата звезда на Мароко смени рязко посоката и шутира с левия си крак в обратния ъгъл, но Диого Коща отрази.

Нападателят на Севиля Юсеф Ен-Несири беше точен в 42-рата минута. Центрирана топка в наказателното поле на Португалия беше засечена от Ен Несири, който надскочи вратаря Коща и Рубен Диаш. 

Европейският тим можеше да изравни в 45-ата, когато Бруно Фернандеш шутира от воле и топката се отби в напречната греда. 

Шансът спаси "мореплавателите" от втори гол в 49-ата минута, когато вратарят Диого Коща спаси опасен удар, а при добавката Унахи не успя да я насочи в мрежата. 

Очакваната поява на Кристиано Роналдо стана факт секунди по-късно. Така голмайсторът изравни световния рекорд за най-много мачове в националния тим - 196, който досега се държеше еднолично от Бадер Ал-Мутава от Кувейт. 

Рикардо Орта комбинира с Кристиано Роналдо, който остави за Жоао Феликс в 83-ата минута. Нападателят на Атлетико Мадрид шутира с едно докосване. Само бързия рефлекс на Боно, който отрази, успя да спаси своя отбор. В добавеното време топката стигна до CR7, който направи и невъзможното, за да отправи силен и точен удар, но вратарят на Мароко отново спаси. При една контраатака Закария Абуклал бе очи в очи със стража на Португалия, но не успя да сложи точка на спора с втори гол. При следващата атака Пепе можеше да прати мача в продължения, но след удар с глава - топката излезе в аут.

Така или иначе Мароко се поздрави с успеха и ще се изправи на полуфинал срещу Англия или Франция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
751