Португалия громи, резервата на Роналдо с хетрик (видео)


И. Ангелов

Португалия громи, резервата на Роналдо с хетрик (видео)

Португалия разби Швейцария и преминава в четвърт-финалната фаза на Световната купа. Днес на "Лусаил Айконик" "мореплавателите" унищожиха съперника с 6:1 дори без наличието на капитана си Кристиано Роналдо в игра. На негово място за първи път като титуляр стартира стрелецът на Бенфика Гонсало Рамош, който вкара цели 3 гола.

В 17-ата минута Рамош откри когато бе намерен на трудна позиция от Феликс, но се завъртя и с мощен удар с над 100 км/ч заби топката в сглобката за 1:0. В 33-ата минута при корнер Бруно Фернандеш центрира и Пепе се извиси за 2:0.

След почивката в 51-ата минута отново Рамош вкара след ниско подаване на Далот за 3:0. Последва и асистенция на Рамош за Рафаел Герейро и гол на левия бек на празна врата за 4:0.

В 58-ата минута Швейцария върна гол чрез Аканджи за 4:1. В 67-ата 5:1 стана отново след асистенция на Феликс, като тук нападателят елегантно копна над вратаря. Рамош стана и първият играч, дебютирал като титуляр на световно с хетрик след Мирослав Клозе за Германия през 2002 г.

В 74-ата минута Кристиано Роналдо се появи в игра на мястото на Феликс, и той успя да вкара в 83-ата минута, но голът му бе отменен поради засада. В 89-ата минута пък крилото на Милан Рафаел Леао се появи на мястото на Бруно Фернандеш, и малко след това той вкара за 6:1 като навлезе по диагонала и с фалцов удар прати топката далеч от вратаря Зомер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
879