Мароко изхвърли Испания от Световното след драма с дузпи (видео)


FUTBOL-TV

Мароко изхвърли Испания от Световното след драма с дузпи (видео)

Мароко победи Испания в предпоследния осминафинал от Мондиала в Катар. Това обаче се случи след изпълнения на дузпи. В редовното време двата тима не успяха да си отбележат гол - 0:0. 

В 25-ата минута се ситгна до изключително комична ситуация в мароканското наказателно поле. След ужасяваща намеса топката стигна до Феран Торес, който пусна към Гави, чийто удар на празна врата срещна напречната греда, при добавката от близка дистанция и Феран се провали. За радост на футболистите на Барселона, Торес бе в засада още в началото на ситуацията и това донякъде ги оневинява.

В 33-ата минута Мазрауи шутира силно, но Симон отрази. Три минути преди паузата пък Наиф Агер се включи в атака и засече с глава, но топката мина над гредата. В следващата атака се стигна до ново опасно центриране в полето пред Унай Симон, но този път Лапорт изчисти.

След почивката бе малко по-скучно. В 80-ата минута Нико Уилямс центрира опасно, но в последния момент топката беше избита. Две минути след това Мората се измъкна и стреля от нулев ъгъл, което логично не доведе до нищо. До края на редовното време се стигна до една решаваща намеса на Буну след остро центриране. До гол отново не се стигна. 

В 104-ата минута Азедин Унахи проби в наказателното поле и намери Валид Шерида, който залъга испански бранител и стреля, но Унай Симон успя да избие с десния крак. В самия край Пабло Сарабия бе много близо до гола, след като пробва нещо средно между центриране и удар, но топката облиза гредата. Така се стигна до дузпи.

Испанците не успяха да вкарат нито една дузпа. Пабло Сарабия, Солер и Серхио Бускетс пропуснаха от бялата точка и така Мароко се класира за четвъртфиналите, където ще срещнат Португалия или Швейцария.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1035