Невил: В събота е мачът на живота


Н. Гавазов

Невил: В събота е мачът на живота

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил сподели мнението си за предстоящия четвъртфинален мач на Англия от Световното първенство срещу Франция.

"Събота ще бъде мачът на живота. Спомням си как играх в такива мачове, например на Евро 1996 и 2004 или на Мондиал 2006 с Португалия. Тези двубои се случват веднъж или два пъти в живота.

Англия срещу Франция в събота вечер на четвъртфиналите на Световното първенство - възможности като тази не се появяват много често. Това са важни точки. Не мога да чакам.

Мисля, че момчетата са нетърпеливи. Това е мач, който можем да загубим, знаем го, те са световни шампиони и страхотен отбор.

Винаги съм смятал, че можете да се насладите на тези мачове, защото напрежението е по-малко, отколкото в срещата със Сенегал. В крайна сметка, ако бъдете победени там, тогава ще започне истински ад.

Мисля, че имаме най-добрия десен бек в света, който може да се справи с Килиан Мбапе. По отношение на физика, скорост и опит, не мога да назова някой по-добър от Кайл Уокър, който да се изправи срещу Мбапе.

Това не означава, че може да го задържи 90 минути, защото Мбапе е сензационен и специален играч. Но имаме шанс, защото Уокър може да се сравни с него в някои аспекти“, заяви Невил.

Четвъртфиналният мач на Англия срещу Франция ще се играе на 10 декември. Срещата започва в 21:00 часа българско време.

  Сподели
392