Фюлкруг: Искаме първата си победа


Н. Гавазов

Фюлкруг: Искаме първата си победа

Нападателят на Вердер Бремен и националния отбор на Германия Никлас Фюлкруг сподели мнение за представянето на Бундестима на финалите на Мондиал 2022 и очакванията си за последния мач от групата с Коста Рика

"Мисля, че мачът с Испания бе в наши ръце в края. Изравнихме, а това дава позитивно чувство, защото си вкарал последен. Има положителна енергия, но чакаме следващия мач. Победата е задължителна, а опонентът е неприятен. Нищо не е приключило за нас, но трябва да сме реалисти в тази ситуация. Нещата не са 100% в наши ръце. Така че нямаме особени причини да скачаме от радост след това равенство с Испания.

Коста Рика показа две лица на този турнир. Мачът срещу Испания бе труден за оценяване, но срещу Япония показаха, че са неудобни. Позиционираха се добре, опитваха се да играят много с топката. Подготвяме се за тях и очакваме да играят срещу нас, както го направиха срещу Япония. Ще бъде много важно да печелим единоборствата. Ще е много важно и да реализираме положенията си.

Наясно сме, че трябва да спечелим задължително, влизаме в този мач с тази цел. Искаме първата си победа. Не зависим само от нас, щабът ще следи другия мач. Но е важно да се концентрираме върху себе си. Ще видим какво ще се случи в крайна сметка.

С Томас Мюлер нямаме чак такава разлика в годините, макар че ви изглеждам свеж. Така че той не е бил директен пример за мен, но съм го гледал много, разбира се. Гледах много Мирослав Клозе още от световното през 2002. Винаги съм опитвал да вървя по своя път, да изградя собствен образ. Не е имало големи идоли за мен. Трудно ми е да гледам на себе си като надежда на световното. Като нападател имам работа и просто попадам в ситуации, в които можеш да завършиш като герой. Но отзад също спасиха много ситуации, Испания нямаше много положения за гол. Мануел Нойер също имаше изключително спасяване. Тях обаче не ги описват като герои", заяви Фюлкруг.

  Сподели
230