Блестящ Бруно с два над Уругвай (видео)


И. Ангелов

Блестящ Бруно с два над Уругвай (видео)

Португалия и Уругвай се срещнаха в една от най-очакваните срещи от груповата фаза на Световната купа. Днес на "Лусаил Айконик" "мореплавателите" спечелиха с 2:0 благодарение на голове от Бруно Фернандеш, с което Португалия събира 6 точки на върха в класирането, 3 над Гана и 5 над Южна Корея и Уругвай.

До почивката голове нямаше, но португалците доминираха във всяко отношение и няколко пъти застрашиха вратата на противника. Уругвай отговори с едно положение, но то бе златно пред Бентанкур, който сбърка сам срещу вратаря.

В 54-ата минута Бруно от ляво опита да центрира за Роналдо, който скочи и заблуди вратаря, а топката от Фернандеш влетя в мрежата за 1:0.

След гола Уругвай пое контрола над топката и организира множество атаки. Големи изяви на вратаря Коща и гредата спасиха португалците, които се стегнаха към края и отново тръгнаха напред. В 90-ата минута Бруно спечели и дузпа когато прекара топката през краката на съперник и при падането си той отклони топката с ръка.

Самият Бруно застана и зад бялата точка и с типичното си изпълнение с подскок прати вратаря в грешна посока за 2:0. В 99-ата минута Бруно бе близо до хетрика си на два пъти, но първо пропусна от близо, след което нацели и греда от дъгата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
450