Сенегал - Нидерландия: "Оранжевите" ще започнат с победа


Н. Гавазов

Сенегал - Нидерландия:

Сенегал - Нидерландия

Стадион: "Ал Тумама", Доха

Дата: 21.11.2022г.

Час: 18:00 ч.

Съдия: Уилтон Сампайо (Бразилия)

Сенегал и Нидерландия ще се изправят в мач от първия кръг на груповата фаза на финалите на Световното първенство в Катар. Мнозина експерти определят този двубой като среща за първото място в квартета. Все още е рано за предварителни прогнози, но едно е сигурно - двубоят между отбора на една от водещите футболни нации и шампионът на Африка няма да е скучен.

Сенегал се представи убедително в квалификациите. Садио Мане и компания спечелиха група Н с 16 точки - двойно повече от най-близкия преследвач. В третия кръг от квалификациите хората на Алиу Сисе сломиха съпротивата на Египет след изпълнение на дузпи, затвърждавайки статута си на най-силния отбор на африканския континент -  месец по-рано "лъвовете от Теранга" победиха и Мохамед Салах и компания във финала на Купата на Африка чрез дузпи. През септември африканският шампион проведе два приятелски мача - с Боливия и Иран. Сенегалците спечелиха първия двубой с 2:0, а във втория направиха 1:1.

Луис ван Гаал се възползва максимално от възрастния състав на Нидерландия на Световното първенство през 2014 г. в Бразилия, като спечели бронзовите медали. Периодът на смяна на поколенията се оказа обаче много труъден за цяла плеяда треньори - Гуус Хидинк, Дани Блинд и Дик Адвокаат не успяха да установят игрови процеси и да стабилизират резултатите. Отборът не успя да се класира за Европейското първенство 2016 и Световното първенство 2018.

След провала на "оранжевите" на Европейско първенство 2020 Луис ван Гаал се завърна на треньорския мостик. Под негово ръководство националният отбор на Нидерландия се класира успешно за Световното първенство през 2022 г. в Катар, заемайки първо място в група G. Нидерландците, междувременно, се насочиха към Световното първенство в отлична форма, след като достигнаха до финалите на Лигата на нациите на УЕФА за втори път в три кампании. Въпреки че акредитивите на този турнир често се поставят под съмнение, трябва да кажем, че и трите съперника на "оранжевите" от група 4 - Белгия, Полша и Уелс - ще се състезават на Мондиал 2022, което прави резултата им от 16 точки от шест мача да изглежда още по-впечатляващ, отколкото изглежда на пръв поглед.

И двата тима имат кадрови проблеми в атакуващата линия. Сенегал претърпя сериозен удар преди Световното първенство, като нападателят на Байерн Мюнхен Садио Мане отпадна от турнира поради контузия на фибулата, която той получи срещу Вердер Бремен в Бундеслигата по-рано този месец. Алиу Сисе се надяваше, че проблемът ще попречи на звездата му да играе само в първия мач от турнира в Катар, но сега специалистът ще трябва да коригира тактическия си план, за да се справи с отсъствието на бившия играч на Ливърпул. Абду Диало имаше проблеми с коляното, но тази вечер стана ясно, че защитникът на РБ Лайпциг ще започне като титуляр. Нидерландия е без Мемфис Депай. Нападателят на Барселона, който вкара 12 гола в квалификациите е с травма на подколянното сухожилие. Дензъл Дъмфрис бе под въпрос заради травмата срещу Аталанта, но вече е ясно, че играчът на Интер ще участва в двубоя. Относно Мартен де Роон, той отпада за срещата.

Любопитна статистика: нидерландците в квалификациите контролираха топката през 72.5% от игровото време и прекараха 43% от срещите в наказателното поле на противника. Състезателите отправиха 23.5 удара, от които девет към вратата, и отбелязаха 34 попадения. Мемфис Депай допринесе за повече от половината голове на отбора. Той отбеляза 18 точки (12 + 6) по системата "гол + пас".

И двата тима влизат в мача с кадрови проблеми в атака, но ако за "оранжевите" пейката позволява компенсиране на кадровите загуби, то отсъствието на Мане е съществен удар по Сенегал. Трудно бихме си представили, че Исмаила Сар или Боулае Диа могат да заместят звездата на Байерн Мюнхен.

За това и препоръчваме да се заложи на победа на Нидерландия, а отсъствието на Садио изкушава да опитаме и комбинация с "без гол" за Сенегал. Точен резултат от 2:0 за "оранжевите" пък е с коефициент от около 07.00, при това изглежда напълно разумно.

Прогноза: Сенегал - Нидерландия 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нидерландия (Луис ван Гал)
 
Пасвеер
   
Тимбер
Де Врий
Ван Дайк
Дъмфрис
Де Йонг
Гакпо
Блинд
Аке
Янсен
Бергвийн
Исмаила Сар
Диа
Диата
Гай
Менди
Папе Сар
Бало-Туре
Диало
Кулибали
Сабали
   
Менди
 
Сенегал (Алиу Сисе)

Обоснована прогноза: Сенегал - Нидерландия 0:1

  Сподели
652