Португалия отива на финал в Париж през Уелс (видео)


И. Ангелов

Португалия отива на финал в Париж през Уелс (видео)

След голове на Луиш Нани и Кристиано Роналдо Португалия отстрани Уелс в полуфиналната фаза на Евро 2016. По този начин португалците стават първия отбор, намерил място във финалната среща на състезанието, където ще чакат изхода от срещата между Германия и Франция за определяне на техния опонент утре.

През първото полувреме двата тима играха равностойно и без поемане на излишни рискове. Така до почивката видяхме само един точен удар и той бе на името на Гарет Бейл, отправен слабо във вратаря Патрисио.

Във втората част обаче Португалия започна добре и в 50-ата минута при едно центриране след корнер от Рафаел Герейро, Кристиано Роналдо се извиси на скорост и със силен удар с глава не остави шансове на Хенеси за 1:0.

Само 3 минути след това отново Роналдо получи топка извън наказателното поле, той стреля слабо, но топката попадна на пътя на Нани, който от непосредствена близост изпрати топката до Хенеси за 2:0.

Тук стратегията и играта на Уелсците се срина, което принуди Коулман да направи бързо и трите си смени, но те не се проявиха до края. Единствено Гарет Бейл се отчете с няколко опасни удара, като по-добрите възможности останаха за Португалия, пред Роналдо, Данило, Нани и Марио.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
145