Германия - Полша: Шампионите ще се класират за плейофите


Н. Гавазов

Германия - Полша: Шампионите ще се класират за плейофите

Германия - Полша
Стадион: "Стад дьо Франс", Сен Дени
Дата: 16.06.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

Германия и Полша ще премерят сили в мач от втория кръг на група С на Евро 2016. Ако световните шампиони успеят да победят, те ще станат вторият отбор след Франция, който се класира за плейофите на турнира. Същото обаче в пълна степен се отнася и за "дружина полска", което ни кара да очакваме истинска битка и много по-хубава игра от първите мачове.

Впрочем, Германия пристигна на Евро 2016 в ролята на фаворит, така че няма да е никаква изненада, ако хората на Йоахим Льов празнуват в четвъртък вечер. В стартовия кръг Бундестима не се представи убедително през първото полувреме и дори бе надигран от Украйна, въпреки гола на Мустафи (Гьотце водеше атаката и Марио направи слаб мач, проваляйки няколко атаки). Освен това немските бекове се огънаха под натиска на противниковите крила, които създадоха няколко опасности пред Нойер, но поради една или друга причина вратата на шампионите остана неприкосновена. След почивката картината се промени - украинците се измориха, а немците установиха пълен контрол и дори вкараха втори гол, чрез контраатака.

Полша срещна Северна Ирландия в първия си мач на Евро 2016 и записа победа с 1:0. Самият резултат показва, че успехът не дойде лесно. "Дружина полска" обсади вратата на противника, отправяйки 18 удара към Макгавърн (9 блокирани), но една от причините да не падне британската крепост се криеше в липсата на скорост, еднообразните атаки и многобройните центрирания от страна на хората на Адам Навалка, както и тактическата дисциплина на противника. Голът на Милик в началото на второто полувреме освободи напрежението, но след него поляците се поизмориха и намалиха темпото. Дори североирландците имаха своя шанс да изравнят след някои грешки на полската отбрана.

Германия няма никакви кадрови проблеми, така че Льов има свобода на избора. Не е изключено този път Бундестима да излезе с Гомес отпред, а Гьотце да отиде на крилото. Полша няма да може да разчита на Войчех Шчесни, който лекува травма, така че Артур Боруц или Лукас Фабиански ще замени играча на Рома. Предполага се, че Навалка ще излезе със схема 4-2-3-1 с Левандовски отпред.

Двата отбора се познават много добре, защото бяха в една квалификационна група за Евро 2016. Полша дори победи световните шампиони, така че съперниците ще се вкопчат един в друг от първите минути на двубоя. От показаното в първите мачове можем да направим извода, че Германия е фаворит в срещата. Да, "дружина полска" разполага с нападател като Роберт Левандовски, но шампионите имат защитници от световна класа в лицето на Боатенг, Мустафи, а Хектор направи невероятен първи мач.

Трудно е да си представим, че поляците могат да превземат вратата на Нойер, след като имаха големи затруднения срещу по-скромния тим на Северна Ирландия. В същото време полската защита на няколко пъти се огъна пред напъните на "зелено-бялата армия" и само може да предполагаме какво ще се случи при натиск от страна на играчи като Мюлер, Дракслер и Йозил. Очакванията са за победа на Германия, което ще означава и класиране на шампионите за плейофите на турнира.

Прогноза: Германия - Полша 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

26 март Германия - Англия 2:3 (Приятелска среща)
29 март Германия - Италия 4:1 (Приятелска среща)
29 май Германия - Словакия 1:3 (Приятелска среща)
04 юни Германия - Унгария 2:0 (Приятелска среща)
12 юни Германия - Украйна 2:0 (Евро 2016, Група С)

Полша:

23 март Полша - Сърбия 1:0 (Приятелска среща)
26 март Полша - Финландия 5:0 (Приятелска среща)
01 юни Полша - Холандия 1:2 (Приятелска среща)
06 юни Полша - Литва 0:0 (Приятелска среща)
12 юни Полша - Северна Ирландия 1:0 (Евро 2016, Група С)


Досегашни срещи:

Германия - Полша

20 срещи
13 победи за Германия
6 равенства
1 победа за Полша
Голова Разлика: 34:12 за Германия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
114