Полша и Северна Ирландия няма да си вкарат


Н. Гавазов

Полша и Северна Ирландия няма да си вкарат

Полша - Северна Ирландия
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 12.06.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

По ирония на съдбата, градът с най-малко забележителности във Франция ще бъде домакин на сблъсъка между Полша и Северна Ирландия, чиито агитки са едни от най-буйните и интересът към разнообразните културни ценности и мероприятия се ограничава до намиращата се наблизо бирария. "Малката Италия" - град за разпускане и безделие, а в топлата неделна вечер и място за горещи футболни страсти. Защото на "Алианц Ривиера" ще кръстосат шпаги два отбора, за които загубата ще означава началото на обратния път към дома.

"Дружина Полска" пристигна във Франция със самочувствието на отбор, който е завършил като втори в трудна квалификационна група с Германия, Ирландия и Шотландия и единствен тим, победил световния шампион. Поляците вкараха 33 гола в тези квалификации и продължиха в същото темпо и по време на приятелските срещи - 14 отбелязани гола в последните 6 мача и само една загуба в този период показват, че хората на Адам Навалка се намират в добра форма.

"Зелено-бялата армия" също има основание за самочувствие. Отборът възкръсна под ръководството на Майкъл О'Нийл за последните две години и спечели билет за първото си Европейско първенство като победител в група, в която се намираха и отборите на Румъния и Унгария. Северна Ирландия загуби само един мач по време на квалификационната фаза, а добрата форма намери продължение със серия от 12 мача, в които тимът ням нито едно поражение.

Адам Навалка разполага с напълно годен отбор и се очаква да започне мача с най-добрите 11, с които разполага. Не така стоят нещата в лагера на противника. Кайл Лафърти, който вкара 7 гола в квалификациите е под съмнение, след като получи травма по време на тренировка във вторник. Ако нападателят не успее да се възстанови до мача, той ще бъде заменен от Конър Вашингтон. Проблеми имаше и защитникът Крейг Каткарт, но се очаква, че ще бъде готов за сблъсъка.

Няма ясен фаворит в утрешния сблъсък. Полша разполага с по-качествен отбор и с нападател от световна величина, но Северна Ирландия компенсира липсата на звездни имена с много трудолюбие и тактическа дисциплина. Очаква се равностоен сблъсък, с предпазлива игра от страна на двата отбора. По принцип всичко може да се случи в мач, който е стартов, но по-вероятно е решаващ гол да раздели двата тима. И все пак, с оглед на това, че съперниците ще са много предпазливи, най-логично изглежда, че те няма да си вкарат.

Прогноза: Полша - Северна Ирландия 0:0

 


Последни 5 изиграни срещи:

Полша:

17 ноември Полша - Чехия 3:1 (Приятелска среща)
23 март Полша - Сърбия 1:0 (Приятелска среща)
26 март Полша - Финландия 5:0 (Приятелска среща)
01 юни Полша - Холандия 1:2 (Приятелска среща)
06 юни Полша - Литва 0:0 (Приятелска среща)

Северна Ирландия:

13 ноември Северна Ирландия - Латвия 1:0 (Приятелска среща)
24 март Уелс - Северна Ирландия 1:1 (Приятелска среща)
28 март Северна Ирландия - Словения 1:0 (Приятелска среща)
27 май Северна Ирландия - Беларус 3:0 (Приятелска среща)
04 юни Словакия - Северна Ирландия 0:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Полша - Северна Ирландия

9 срещи
3 победи за Полша
2 равенства
4 победи за Северна Ирландия
Голова Разлика: 13:13

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122