Германия - Италия: 21-годишното проклятие ще падне


Н. Гавазов

Германия - Италия: 21-годишното проклятие ще падне

Германия - Италия
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 29.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Оливер Драхта (Австрия)

До старта на Евро 2016 остава все по-малко време и националните отбори се стараят да не го губят, решавайки конкретни задачи. Целта пред всички участници обаче е една и съща - да се подготвят възможно най-добре за големия форум. Поради тази причина днес ще се състои приятелската среща между Германия и Италия, която се смята за централна, въпреки че по същото време ще се проведе не по-малко интересната Англия - Холандия.

И все пак мачът в Мюнхен е между действащия световен първенец и финалиста от последното издание на Европейското първенство - почитателите на футбола доволно потриват ръце в очакване на този сблъсък, още повече, че всички са в очакване да падне италианското проклятие за Бундестима, който няма победа над "Скуадра Адзура" вече 21 години.

Немският национален отбор след атентатите в Париж предпочете да провежда подготовката си за финалите на Евро 2016 само в родината си, канейки съперници у дома. Йоахим Льов реши по време на мартенския сбор да провери издръжливостта на подчинените си, определяйки два мача в рамките на три дни, при това бяха избрани възможно най-силни противници. В събота немците посрещнаха Англия в Берлин и през първите 60 минути всичко се развиваше прекрасно. Хората на Льов поведоха с 2:0, но противно на очакванията, преждевременното преминаване на икономичен режим изигра лоша услуга на домакините. Впрочем, никой не погледна трагично на загубата с 3:2 от "Трите лъва", като отношението по-скоро бе като на един добре предаден урок преди старта на Евро 2016 и възможност да се видят грешките, а съответно и да бъдат избегнати в бъдеще.

Италианците имаха два дни повече за подготовка за днешната среща, макар че двубоят с Испания страшно много измори възпитаниците на Антонио Конте. През по-голяма част от времето "Скуадра Адзура" игра равностойно на европейския шампион, а в отделни аспекти на мача дори превъзхождаше колектива на Висенте дел Боске. С оглед на показаното от двата отбора италианците заслужаваха победата, но тази среща завърши при резултат 1:1, от който повече трябва да са доволни гостите. А горчивият вкус у домакините се усили с оглед на травмите на някои футболисти в средата на терена.

Говорейки за травми, големият отсъстващ в състава на домакините е Мануел Нойер, който вече се намира в разположение на Байерн. Много е вероятно Марк тер Щеген да замени Мануел, но това ще реши Льов, а ние ще разберем едва час преди първия съдийски сигнал.

Що се отнася до гостите, те пристигат с проблеми в средата на терена, след като Бонавентура, Верати и Джакерини са аут заради травми. Особено безпокойство предизвиква състоянието на Марко, заради когото в Париж се намира медицински екип от Италия. Верати имаше проблеми със слабините, а отскоро получи възпаление на костната тъкан, за което не се знае кога ще отшуми. Сред големите отсъстващи е и защитникът Джорджо Киелини, което внася допълнителни проблеми за Конте.

Както казахме, германците нямат победа над италианците от юни 1995 година, когато в Цюрих "Скуадра Адзура" загуби с 2:0 след гол на Томас Хелмер и автогол на Паоло Малдини. Статистиката е на страната на гостите и в друга ситуация щяхме да се доверим на тях и в днешната среща. Но с оглед на кадровите проблеми в колектива на Конте и огромното желание на домакините да се реабилитират за загубата от Англия, трудно може да си представим резултат, различен от победа за хората на Льов. Съветът ни към почитателите на залозите е да използват "1" в този мач, а относно головете, те едва ли ще бъда много.

Прогноза: Германия - Италия 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

07 септември Шотландия - Германия 2:3 (Квалификация за Евро 2016)
08 октомври Ирландия - Германия 1:0 (Квалификация за Евро 2016)
11 октомври Германия - Грузия 2:1 (Квалификация за Евро 2016)
13 ноември Франция - Германия 2:0 (Приятелска среща)
17 ноември Германия - Англия 2:3 (Приятелска среща)

Италия:

10 октомври Азербайджан - Италия 1:3 (Квалификация за Евро 2016)
13 октомври Италия - Норвегия 2:1 (Квалификация за Евро 2016)
13 ноември Белгия - Италия 3:1 (Приятелска среща)
17 ноември Италия - Румъния 2:2 (Приятелска среща)
24 март Италия - Испания 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Германия - Италия

32 срещи
7 победи за Германия
10 равенства
15 победи за Италия
Голова Разлика: 48:36 за Италия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154