Италия - Испания: Мач, достоен за финал


Н. Гавазов

Италия - Испания: Мач, достоен за финал

Италия - Испания
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 24.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Дениз Айтекин (Германия)

Срещата между Италия и Испания ще бъде истинско украшение на тази вечер. Такъв мач може да украси дори финал на европейско първенство, но засега двата тима ще изиграят само приятелски двубой, като част от подготовката за финалите на Евро 2016, а какво ще се случи там - трябва да изчакаме лятото.

Италианците успяха да спечелят своята квалификационна група, макар че в началото хората на Антонио Конте рискуваха дори да не заемат едно от първите две места. "Скуадра Адзура" обаче записа четири поредни победи, които осигуриха не само класиране за турнира във Франция, но и първото място в групата. След края на квалификациите италианците проведоха два приятелски мача, в които разочароваха своите фенове. Първо "адзурите" претърпяха поражение от Белгия, а след това не успяха да победят Румъния у дома си.

Испанците също срещнаха достойна съпротива от страна на националните отбори на Словакия и Украйна, но все пак високата класа на колектива на Висенте дел Боске си каза думата и шампионите финишираха първи, дори с 5 точки пред най-близкия си преследвач. След квалификациите испанците играха приятелски мач и отново показаха класа, побеждавайки англичаните с 2:0 пред собствената им публика.

Интересното е, че букмейкърите не могат да определят фаворита преди началото на мача в Удине. Съвсем малко преимущество се отдава на гостите и това основно е заради авторитета на "Ла Фурия" и серията от шест победи в седем мача без допуснат гол. Ако вземем под внимание последните три мача между италианци и испанци, ще видим, че и там гостите не са допускали гол. Много е вероятно Испания да се постарае да продължи тази традиция, което предполага надеждна игра в отбрана. Нашата прогноза е победа за гостите, като домакините ще вкарат един гол във вратата на своя противник.

Прогноза: Италия - Испания 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

06 септември Италия - България 1:0 (Квалификация за Евро 2016)
10 октомври Азербайджан - Италия 1:3 (Квалификация за Евро 2016)
13 октомври Италия - Норвегия 2:1 (Квалификация за Евро 2016)
13 ноември Белгия - Италия 3:1 (Приятелска среща)
17 ноември Италия - Румъния 2:2 (Приятелска среща)

Испания:

05 септември Испания - Словакия 2:0 (Квалификация за Евро 2016)
08 септември Македония - Испания 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
09 октомври Испания - Люксембург 4:0 (Квалификация за Евро 2016)
12 октомври Украйна - Испания 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
13 ноември Испания - Англия 2:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Италия - Испания

29 срещи
8 победи за Италия
12 равенства
9 победи за Испания
Голова Разлика: 31:30 за Испания

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
120