Анонс на евроквалификациите - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите - срещите във вторник

Беларус - Люксембург
Стадион: "Борисов Арена", Борисов
Дата: 08.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Славко Винчич (Словения)

Двата отбора се сбогуваха с шансовете да играят на финалите на Евро 2016 и сега, заедно с Македония, ще разпределят помежду си последните три места в групата. През миналата седмица хората на Хацкевич гостуваха на Украйна и загубиха с 3:1. В същото време люксембургци изненадващо спечелиха домакинството си на македонците с 1:0.

Люксембург редовно краде точки от Беларус, дори през 2007 година представителите на Великото Херцогство победиха съперника си на собствения му стадион. Шансът сега да се случи подобно нещо е минимален, защото гостите са отбора с най-слабо нападение в групата и с най-пропусклива защита. Освен това люксембургци продължават да показват архаичен футбол, основаващ се основно на това да бъде запазена суха вратата. Вероятно домакините ще доминират в срещата, а гостите ще се бранят. Очакванията са за домакинска победа, която обаче няма да дойде толкова лесно

Прогноза: Беларус - Люксембург 1:0

 

 

Словакия - Украйна
Стадион: "Жилина", Жилина
Дата: 08.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Испания, Словакия и Украйна продължават борбата за директно класиране за финалите на Евро 2016. Днешната среща е между два съперника, които имат равен брой точки. През миналата седмица Словакия загуби от Испания, което бе първо поражение за словаците в тези квалификации. Украйна пък помете Беларус с 3:1

Програмата до края е такава, че успех на Словакия почти сигурно ще ги изпрати във Франция през следващото лято. Загуба за украинците пък ще означава трето място в крайното класиране.

Специално в този мач може да потърсим изненадата и да се доверим на гостите или да заложим на равенство. Вярно е, че Словакия победи Украйна в миналогодишната среща и букмейкърите днешната среща за равностойна, но украинците показват по-съдържателен футбол, а и разполагат с по-качествен състава от този на съперника си.

Прогноза: Словакия - Украйна 1:2

 

 

Словения - Естония
Стадион: "Людски врт", Марибор
Дата: 08.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Тасос Сидиропулос (Гърция)

Този двубой ще е с ранг на финал за третото място в групата, впрочем, напълно е възможно да не се стигне до развръзка и да се изчакат последните срещи от квалификациите. Словения загуби последните си два мача, но те бяха срещу лидерите Англия и Швейцария, като двубоят в Базел почти бе спечелен, но липсата на концентрация в последните десет минути лиши словенците от успех. Три кръга преди края отборът от Балканите има в актива си 9 точки, но следващите срещи са домакинство на аутсайтеда Литва и гостуване на Сан Марино.

Естония е с десет пункта, като тимът от Прибалтика се включи в битката за третото място едва сега, след като спечели домакинствата си на Сан Марино и Литва. В последните си два мача Естония ще играе с Англия и Швейцария, така че отборът дори да спечели тази вечер, той няма гаранции, че ще завърши трети.

Домакините разполагат с по-стойностен отбор и са амбицирани да сложат точка на последните негативни резултати. Ще е истинска изненада, ако Словения не вземе трите точки, което означава почти сигурно трето място за балканците.

Прогноза: Словения - Естония 2:0

 


Молдова - Черна гора
Стадион: "Зимбру", Кишинев
Дата: 08.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Себастиан Делферер (Белгия)

Молдова е без победа в тези квалификации и напълно заслужено заема последното място, на три пункта след Лихтенщайн. Интересното е, че все малко не достига на молдовците, за да запишат престижен резултат - така стана и при гостуването на Австрия през миналата седмица.

Черна гора е с осем пункта и теоретични шансове да играе плейофи, но балканците няма да се предат и до последно ще се борят, въпреки и тежката програма до края - в следващия кръг е домакинството на лидера Швеция, а в последния мач предстои гостуване на конкурента Русия. Впрочем, черногорският колектив се намираше в лоша серия от пет мача, в която допусна три загуби и не успя да победи Лихтенщайн, което постави балканците в тежка ситуация.

Двата отбора са се срещали три пъти, като Молдова има една победа и две загуби. Днешната среща ще бъде равностойна, което предполага, че може да не видим победител в нея. Спокойно обаче може да потърсим двойката, защото гостите ще бъдат по-мотивирани и ще направят всичко възможно да не изпуснат последния влак за Франция. Поне не днешния.

Прогноза: Молдова - Черна гора 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161