Испания ще изненада лидера Словакия в Овиедо


П. Пенков

Испания ще изненада лидера Словакия в Овиедо

Испания - Словакия
Стадион: "Карлос Тартиере", Овиедо
Дата: 05.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


Настоящите носители на трофея Испания ще се надяват да си гарантират участие на Европейското първенство през 2016 година, но за да сторят това ще трябва да се изправят срещу лидера Словакия в група С. Гостите пътуват към Пиринейския полуостров притежавайки 100% точков актив, постигайки победи във всичките си шест срещи до този момент. "Ла Фурия Роха" беше изненадана неприятно от словашките национали, които се поздравиха с трите точки, рестирайки победа с 2:1.

Вратарят на Испания Давид де Хеа беше подложен на изключителен стрес и напрежение през последните седмици, взамйки предвид факта, че той все още не е записал мач през този сезон с Манчестър Юнайтед, а евентуалния му трансфер в Реал Мадрид пропадна в последните минути от трансферния прозорец. Халфът на Манчестър Сити Давид Силва е най-добрия голмайстор на "Ла Фурия Роха" през квалификационната фаза, отбелязвайки три гола в общо 6-те срещи на тима. Друг интерес факт е, че въпреки втората позиция на Испания в друпа С, състава е успял да вкара общо 15 попадения, което от своя страна е доста добър показател.

Словакия определено може да бъде наречен "отбор-изненада" до момента в клафикациите за Европейското първенство. Словашките национали бяха поставен в трета урна по време на жребия, но въпреки тази обусловеност постигат 100%-на успеваемост. Една евентуална победа и спечелени три точки срещу Испания, ще гарантират на Словакия място на турнира през следващото лято. Това ще стане обаче доста трудно, поради факта, че тима няма да може да разчита на капитана си Мартин Шкъртел, който получи жълт картон по време на двубоя с Македония и ще трябва да изтърпи наказание.

Колкото до Испания, то Икер Касийяс се очаква да започне като титуляр, поради сагата около Де Хеа. Висенте Дел Боске реши да включи осем играча от Висшата лига на Англия в своя тим, като едни от тях са нападателите на Челси - Педро и Диего Коща.

Прогноза: Испания - Словакия 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

18 ноември Испания - Германия 0:1 (Приятелска среща)
27 март Испания - Украйна 1:0 (Квалификация за Евро 2016)
31 март Холандия - Испания 2:0 (Приятелска среща)
11 юни Испания - Коста Рика 2:1 (Приятелска среща)
14 юни Беларус - Испания 0:1 (Квалификация за Евро 2016)

Словакия:

15 ноември Македония - Словакия 0:2 (Квалификация за Евро 2016)
18 ноември Словакия - Финландия 2:1 (Приятелска среща)
27 март Словакия - Люксембург 3:0 (Квалификация за Евро 2016)
31 март Словакия - Чехия 1:0 (Приятелска среща)
14 юни Словакия - Македония 2:1 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Испания - Словакия

5 срещи
3 победи за Испания
1 равенство
1 победа за Словакия
Голова Разлика: 13:6 за Испания

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298