Световният шампион ще започне с убедителна победа похода към Франция


FUTBOL-TV

Световният шампион ще започне с убедителна победа похода към Франция

Германия - Шотландия
Стадион: "Сигнал Идуна-Парк", Дортмунд
Дата: 07.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Вторият двубой от програмата на първите срещи в група "D" на стартиращите квалификации за Евро 2016 ще противопостави един срещу друг съставите на Германия и Шотландия. Бундестима, който преди по-малко от три месеца стана за четвърти път в своята история световен футболен шампион, е считан за абсолютният фаворит в групата, където са още съставите на Полша, Грузия, Ейре и Гибралтар, но със сигурност непримиримите шотландци няма да излязат като обречени срещу "Маншафта", тъй като целта пред възпитаниците на Гордън Страхън ще е да се класират за форума във Франция.

Световният шампион Германия започва своя поход към еврофиналите в съседна Франция. Възпитаниците на Йоаким Льов, които в средата на месец юли написаха имената си със златни букви в историята, печелейки четвърта световна титла за своята родина на Мондиала в Бразилия, сега трябва да покажат защо са най-добрият национален отбор в света, заемайки първо място в ранглистата на ФИФА.

След триумфа на финала на световното срещу Аржентина с 1:0 двата отбора отново се изправиха един срещу друг, само че в приятелска среща, играна в Дюселдорф, къде обаче този път "гаучосите" успяха да вземат частичен реванш за загубения решителен двубой за титлата, побеждавайки германците с 4:2, а над всички бе новата звездна покупка на Манчестър Юнайтед Анхел Ди Мария, който асистира за три от попаденията на южноамериканците и добави един гол във вратата на "Маншафта". Йоаким Льов заложи на експериментален състав през втората част на мача, но сега селекционерът на тима е наясно, че не може да си позволи опити в двубой срещу непредвидим съперник, какъвто е Шотландия, тъй като евентуално подценяване на "гайдарите" би се оказало фатално. Следващият двубой на Германия ще е в средата на месец октомври срещу Полша.

В състава на Германия се завърна звездата на Борусия Дортмунд Майко Ройс, който пропусна Мондиала, тъй като бе контузен, а новият капитан на Бундестима е Бастиан Швайнщагер, тъй като Филип Лам реши да сложи край на своята състезателна кариера с екипа на националния отбор.

Отборът на Шотландия, който в момента заема 28-мо място в световната ранглиста на ФИФА, ще има нелеката задача да се класира за Евро 2016. Въпреки това, шансовете на "гайдарите" не са малки, след като от УЕФА взеха решение да увеличат броя на участниците на форума от 16 на 24. Ако изключим от сметките суперфаворита Германия, играчите на Гордън Страхън ще трябва да се преборят за второто място, даващо право на директно участие, най-вече с конкуренцията на Полша и Ейре.

Последният международен двубой на Шотландия без през месец май, когато тимът завърши наравно 2:2 със състава на Нигерия. Днешното препятствие пред шотландците е доста сериозно, но ако отборът иска да мери сили сред най-добрите отбори на Стария континент, трябва да докаже защо заслужава да е във Франция. Допълнителен стимул за футболистите на Шотландия ще бъде и гостуващата агитка от техни сънародници, като за пореден път хиляди шотландци ще ги подкрепят бурно, а сега двубоят е и срещу действащия световен шампион. Втората срещата на тима ще е след малко повече от месец, когато Шотландия ще приеме състава на Грузия.

До този момент двата състава са се срещали общо 15 пъти един срещу друг във всички турнири, като германците имат лек превес. "Маншафта" има 6 успеха, срещу 4 в полза на Шотландия, а 5 от двубоите не са излъчили победител. За последно двата отбора бяха в една квалификационна група за Евро 2004, като двубоите помежду им завършиха с победа за Бундестима с 2:1 в Германия, като мачът отново се игра в Дортмунд, а срещата в Глазгоу не излъчи победител за крайното 1:1.

Напълно очаквано Германия е считан за абсолютен фаворит квалификационна група "D". Четирикратният световен шампион разполага с футболисти от световна класа, които едва ли ще срещнат особени препятствия в своя поход за финалите във Франция.

Прогноза: Германия - Шотландия 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

30 юни Германия - Алжир 2:1 сл. прод. (СП 2014, 1/8-финал)
04 юли Франция - Германия 0:1 (СП 2014, 1/4-финал)
08 юли Бразилия - Германия 1:7 (СП 2014, 1/2-финал)
13 юли Германия - Аржентина 1:0 сл. прод. (СП 2014, Финал)
03 септември Германия - Аржентина 2:4 (Приятелска срещаа)

Шотландия:

15 октомври Шотландия - Хърватия 2:0 (Квалификация за СП 2014)
15 ноември Шотландия - САЩ 0:0 (Приятелска среща)
19 ноември Норвегия - Шотландия 0:1 (Приятелска среща)
05 март Полша - Шотландия 0:1 (Приятелска среща)
28 май Нигерия - Шотландия 2:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Германия - Шотландия

15 срещи
6 победи за Германия
5 равенства
4 победи за Шотландия
Голова Разлика: 21:20 за Германия

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198