Символичен отбор на полуфиналите на Световното


Н. Гавазов

Символичен отбор на полуфиналите на Световното

Тези дни станаха известни финалистите на Световното първенство по футбол, както и отборите, които ще се борят за третото място. FUTBOL TV продължава да отделя специално внимание на най-изявилите се футболисти на кръга, като този път в символичния отбор намериха място повече немци, което е обяснимо с оглед на погрома, който Бундестима устрои над "селесао".


Серхио Ромеро (Аржентина)

Изборът на вратар се оказа най-лесен. Яспер Силесен нямаше никаква работа по време на мача с Аржентина, но когато трябваше решително да се намеси, холандецът не го стори и всъщност даде обяснение, защо Ван Гаал го замени в мача с Коста Рика. Относно Мануел Нойер, немецът нямаше почти никаква работа през първата част срещу бразилците и едва след почивката прояви майсторството си, но все пак допусна гол. Изборът ни падна върху Серхио Ромеро. Наистина, "оранжевите" нанесоха само един удар, но пък в рулетката на дузпите Серхио спаси два изстрела и изпрати своите на финала.

 


Езекиел Гарай (Аржентина)

Спокойният мач на Ромеро в много отношения е в резултат на блестящата игра на Есекиел Гарай. Бранителят не само, че блестящо се справи със задълженията си, но също така не позволи по никакъв начин на Робин ван Перси да се развърне и покаже поне част от майсторството си.


Рон Влаар (Холандия)

В мач, в който бяха отправени общо три точни удара, няма как да не отдадем заслуженото на защитниците. Бранителят на Холандия се справи великолепно с опазването на Гонсало Игуаин и Родриго Паласио и заслужава нашите овации. А по отношение на пропуснатата дузпа, тя не бива да засенчва добрата игра на Рон.

Дайли Блинд (Холандия)

Играта на аржентинците по принцип е отдясно. НО нито Лавеци, нито Агуеро, нито Меси успяха да измислят нещо. Блинд на фланга се справи блестящо със своите задължения, напълно неутрализирайки аржентинската флангова атака.


Филип Лам (Германия)

Не трябва да пропуснем играта и на Филип Лам. Капитанът на немците се завърна на привичната си позиция и доказа, че не е загубил своите способности. Едва след 5:0 Лам охлаби примката около противниковите нападатели, но това е разбираемо. А с двете си асистенции Филип има съществен принос за разгрома на Бразилия.

 

Хавиер Масчерано (Аржентина)

Полузащитникът на Барселона проведе едва ли не най-добрия си мач в живота. Хавиер буквално "изора" средата на терена. Аржентинецът бе неудържим, дори Робен не успя да се справи със своя опонент.


Тони Кроос (Германия)

Няма да сгрешим, ако в нашия символичен отбор намери място целия тим на Германия. Специално внимание обаче трябва да бъде отделено на Тони Кроос и Сами Кедира. Двамата установиха пълен контрол в средата на терена, а след това в хулигански стил направиха на пух и прах отбраната на Бразилия. Именно тази двойка футболисти "доубиха" "селесао", вкарвайки три гола за пет минути. Кроос се разписа след асистенции на Лам и Кедира, а също така Тони асистира за първия гол на Мюлер.

Сами Кедира (Германия)

Казахме по-горе за ролята на Кедира. Тук само ще добавим, че в 29-та минута Самим направи резултата 5:0, след което всичко свърши. Разбира се, че за "селесао".

 

Томас Мюлер (Германия)

Тримата нападатели на нашия отбор са от Германия, което едва ли би изненадало нашите читатели. Томас вкара неприлично малко в мач, в който отборът му отбеляза седем гола. Заслугата на Мюлер е в това, че той вкара първото попадение, което разстрои бразилците и постави началото на техния крах.

Андре Шюрле (Германия)

Шюрле влезе в игра и изобщо не се интересуваше от резултата, вдъхвайки нов живот на атаката на воя отбор. Немецът записа само 42 минути на терена на стадиона в Белу Оризонте, но за това време се отчете с два гола, като второто му попадение дълго време ще стряска сънищата на Жулио Сезар.

Мирослав Клозе (Германия)

През цялото време, което прекара на терена, Клозе не спря да тормози отбраната на противника, заслужавайки уважение заради своята възраст. На практика нападателят отбеляза победния гол в мача, установявайки рекорд в историята на Световните първенства.


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Йоахим Льов (Германия)

Треньор на нашия отбор от четвъртфиналите стана Йоахим Льов. Тогава надълго и нашироко обяснихме нашите мотиви, а колебанията ни тогава бяха свързани с наставника на Холандия Луис ван Гаал. След 7:1 срещу Бразилия обаче едва ли ще се намери човек, който да оспори правото на Льов да води символичния отбор от полуфиналите на Мондиал 2014.

 

  Сподели
186