Пинто за своята Коста Рика и съдийството


И. Ангелов

Пинто за своята Коста Рика и съдийството

Наставникът на Коста Рика - Луис Пинто, похвали своя вратар Кейлор Навас като най-добрият на Световната купа. Той не спести суперлативите за своите момчета след отпадането на четвърт-финалната фаза от Холандия, за която обаче трябваше да се стигне до продължения и дузпи.

"Мисля, че Навас беше най-добрият вратар на Световното до тук. Щастливи сме. Горди сме. Разбира се, че болеше да напуснем след дузпи. Но и ние бяхме победители при дузпи вече, така че трябва да приемем случилото се.

"Казах на играчите си, че съм много горд от тях и цялата родина се гордее с тях. Ние оставихме всичко на терена. Дойдохме тук и трябваше да играем с гиганти - Италия, Англия, Холандия, и играхме на тяхното ниво. Ние сме много горди с това."

Пинто не спести критики и към съдията, след като видяхме няколко ситуации между Джоел Кембъл и Бруно Мартинс.

"Имахме сигурна дузпа, която не бе отсъдена срещу Италия, след това така стана и срещу Гърция, а сега трябваше да имаме поне две. Съдийството не е на добро ниво. Мисля, че много хора ще се съгласят. Виждахме големи грешки. Такива, които не трябва да стават. Фифа трябва да се намеси. Аз уважавам реферите, но имаше много големи грешки от тяхна страна."

  Сподели
152