Коста Рика ще прекъсне късмета на Гърция


FUTBOL-TV

Коста Рика ще прекъсне късмета на Гърция

Коста Рика - Гърция
Стадион: "Арена Пернамбуко", Ресифе
Дата: 29.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Бенджамин Уилямс (Австралия)

Четвъртият осминафинален двубой противопоставя един срещу друг два отбора, които едва ли са били мнозина тези, които са прогнозирали, че ще успеят да прескочат груповата фаза, а именно Коста Рика и Гърция. Победителят от този сблъсък ще се изправи срещу спечелилия мача Холандия - Мексико.

Без никакво съмнение съставът на Коста Рика е приятната изненада на двадесетите световни футболни финали. Малката централноамериканска държава завърши като победител в сочената от специалистите т.нар. "група на смъртта" - "D", като след последните двубои в нея се появиха иронични коментари, осмиващи останалите отбори Италия, Англия и Уругвай, че именно Коста Рика е била "смъртта" в нея.

"Ла селе" постави на колене двукратния световен шампион и бронзов медалист от последните финали тим на Уругвай, като тотално го надигра и логично победи с 1:3 в първия си двубой от Мондиала. Латиноамериканците поведоха с 1:0 след гол от дузпа на Кавани през първото полувреме, но през втората част явно решили, че са си свършили работата "урусите" спряха да играят и тогава костариканците нанесоха три кинжални удара чрез Кемпбъл, Дуарте и Уреня.

В следващия си мач на колене пред Коста Рика бе и четирикратният световен шампион Италия. Играчите на Хорхе Луис Пинто отново се изсмяха на скептиците и победиха "адзурите" с 1:0, като по този начин повториха най-доброто постижение в своята история, а именно класирането за участие на осминафиналите. Преди това Коста Рика е достигала до тази фаза на Световното първенство през 1990 година. Единственото попадение в срещата бе дело на капитана Браян Руис, който се разписа с глава в самия край на първата част, а минута по-рано главният рефер не отсъди чиста дузпа за централноамериканската държава. Победният гол на "лос тикос" изхвърли Англия от турнира още преди мача между двата тима.

Именно срещу "трите лъва" бе последната среща на Коста Рика, която завърши наравно 0:0. За предстоящия сблъсък с Гърция селекционерът Хорхе Луис Пинто може да разчита на всички свои футболисти.

Късметът на Гърция за пореден път проработи. "Елините" за пръв път в своята история успяха да прескочат груповата фаза на световни финали. След изразителната победа на Колумбия над южните ни съседи с 3:0 на старта на надпреварата и последвалото нулево реми с Япония, мнозина бяха отписали гърците от турнира, още повече, че последният мач на "елините" в група "С" бе срещу Кот д'Ивоар, където играят футболисти като Яя Туре, Дидие Дрогба, Жервиньо, Бони, Шейк Тиоте и т.н.

Именно в мача срещу африканците Гърция извоюва своето място на осминафиналите, като за пореден път съдията бе главно действащо лице в двубоя. Южната ни съседка спечели с 2:1 след доста спорна дузпа в добавеното време на мача. Гърция откри резултата в срещата чрез Андреас Самарис в 42-ата минута, но Вилфред Бони изравни в 74-ата минута. В добавеното време на мача обаче Йоргос Самарас падна доста артистично в наказателното поле и убеди съдията да посочи бялата точка, след което сам се нае да изпълни наказателния удар и доведе нещата до крайното 2:1. Трябва да се отчете и фактът, че гърците удариха и три греди по време на двубоя и като цяло стояха по-добре в мача. За двубоя с Коста Рика аут поради контузия е Панайотис Коне, а под въпрос е титулярният страж Орестис Карнезис.

Двата отбора никога не са се изправяли един срещу друг, а с оглед показаното до момента и това в какви групи попаднаха и срещу кои отбори играха, специалистите залагат на сензацията Коста Рика, която трябва да постигне победа над Гърция, и най-вече "лос тикос" да успеят да се преборят със съдбата, която неизменно помага на "елините" в тези моменти.

Прогноза: Коста Рика - Гърция 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Коста Рика:

03 юни Коста Рика - Япония 1:3 (Приятелска среща)
07 юни Коста Рика - Ирландия 1:1 (Приятелска среща)
14 юни Уругвай - Коста Рика 1:3 (СП 2014, Група D)
20 юни Италия - Коста Рика 0:1 (СП 2014, Група D)
24 юни Коста Рика - Англия 0:0 (СП 2014, Група D)

Гърция:

04 юни Гърция - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
07 юни Гърция - Боливия 2:1 (Приятелска среща)
14 юни Колумбия - Гърция 3:0 (СП 2014, Група С)
20 юни Япония - Гърция 0:0 (СП 2014, Група С)
24 юни Гърция - Кот д'Ивоар 2:1 (СП 2014, Група С)


Досегашни срещи:

Коста Рика - Гърция

НЕ СА СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161