В поредния африкански отбор избухна скандал за премии


Н. Гавазов

В поредния африкански отбор избухна скандал за премии

В поредния африкански отбор се разрази скандал относно премиалните на играчите. Според информациите, футболистите от националния отбор на Нигерия са поискали среща с ръководството на тима, за да убедят босовете си, че трябва да побързат с изплащането на възнагражденията за класиране за плейофите на Световното първенство по футбол.

Аргументите на националите са такива, че ако в понеделник се наложи да напуснат турнира, то много трудно ще бъде да получат средствата от Футболната федерация. Мотивите на играчите са, че трябва да се избегне повторение на ситуацията от 2010 година, когато ръководителите оставиха националния отбор без премии.

Тренировката на тима бе запланувана за 18:00 часа местно време и наставникът на тима Стивън Кеши се добра до мястото си в автобуса. Многобройните служители на реда пък осигуриха на футболистите безпрепятствен проход. В продължение на час обаче никой от отбора така и не се появи, след което стана ясно, че играчите отказват да тренират.

Според информацията, президентът на нигерийския футбол е излетял за страната си, където ще се опит да събере пари и да ги донесе до 30 юни в базата на тима. Именно в този ден Нигерия излиза срещу Франция в осминафинален мач от Световното първенство по футбол.

Както е известно, преди старта на Мондиал 2014 играчите от националния отбор на Камерун отказаха да летят за Бразилия, докато не получат гаранции за своите премии. В Бразилия пък футболистите от Гана поискаха 3.5 милиона долара премии, заплашвайки да не излязат на терена в двубоя срещу Португалия. Тези пари бяха доставени с чартърен полет от Африка.

 

  Сподели
110