Роналдо на един крак спасява Португалия (видео)


И. Ангелов

Роналдо на един крак спасява Португалия (видео)

След като загуби от Германия с 4:0 в първия кръг от груповата фаза на Световната купа, Португалия отново бе на път да загуби, когато днес бе обърната от САЩ, но в последната минута от 5-минутното продължение Кристиано Роналдо предостави изключителна топка за Силвестре Варела и 2:2.

Още в 5-ата минута при едно лошо избито центриране, топката попадна в краката на Нани в наказателното поле, той финтира с тяло Тим Хауърд, след което мощно оплете мрежата за 1:0 от непосредствена близост. До края на полувремето Португалия игра по-добре, макар да не можеше да разчита на играещия контузен Роналдо, който от няколкото си възможности днес стреля много слабо.

След почивката португалците заиграха лежерно и САЩ започна да налага контрол. В 54-ата минута Майкъл Брадли някак не успя да вкара, когато Бето бе напуснал вратата си, за да атакува Джонсън, който намери Брадли на чиста позиция, но Рикардо Коща изби от гол-линията.

В 64-ата минута Джърмейн Джоунс вкара страхотен гол, когато от далеч фалцира топката неспасяемо през Бето. Самочувствието на американците помогна и за обрата, който стана факт в 81-ата минута, когато Греъм Зуси центрира в наказателното поле, а неизтегления Бруно Алвеш остави Клинт Демпси на метър от гола и 2:1. След попадението португалците имаха само един шанс за гол. Той дойде в 95-ата минута, когато Нани намери Роналдо на десния фланг, а той центрира по прекрасен начин за Варела, който с глава разстреля Хауърд за 2:2.

Така в седма група на Световната купа САЩ и Германия имат по победа и равен начело в групата, а Гана и Португалия имат по точка след загуба и равен. Интригата остава за последния кръг - Португалия - Гана и САЩ - Германия

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
126