Хърватия ще изхвърли Мексико


FUTBOL-TV

Хърватия ще изхвърли Мексико

Хърватия - Мексико
Стадион: "Арена Пернамбуко", Ресифе
Дата: 23.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)

В решителния последен мач от програмата на група "А" Хърватия и Мексико ще излъчат последния отбор, който ще си осигури участие на осминафиналите. Преди сблъсъка хърватите са с 3 точки в актива си, а мексиканците имат с една повече - 4.

Младата балканската държава има загуба и победа до момента на участието си на Мондиал 2014. Хърватия стартира с поражение от домакина Бразилия с 3:1, което и до днес поражда критики към скандалното съдийство в мача заради несъществуващата дузпа, която японският рефер Юичи Нишимура отсъди в полза на "кариоките" в средата на втората част, която впоследствие се оказа и преломният момент в мача. Спорният наказателен удар породи остри реакции в лагера на балканската държава и селекционерът на тима Нико Ковач не сдържа нервите си, заявявайки, че е по-добре да се играе баскетбол, а не футбол, ако това е дузпа.

В следващия си двубой балканците изляха гнева си над разтърсвания от проблеми тим на Камерун, помитайки африканците с 4:0. Головете за Хърватия бяха дело на Олич, Перишич и Манджукич. В лагера на "шахматистите" няма контузени или наказани футболисти за решителния двубой с Мексико.

"Ацтеките" пък впечатлиха с последния си мач, след като направиха зрелищно нулево реми с домакина Бразилия. В герой за мексиканците бе вратарят Гийермо Очоа, който с акуратните си намеси тотално отказа Неймар и компания. Най-интересното в случая е, че 28-годишният вратар за последно пази за френския Аячо, който изпадна от елитната Лига 1, а в момента Очоа е свободен агент, но с тези си изяви няма да е трудно да си намери нов клуб. Това е трето световно първенство за къдравия страж, но в предишните два Мондиала той бе резерва и не записа участие в нито един от мачовете. Добрата новина за селекционера Мигел Ерера е, че ще може да разчита на всички свои футболисти.

Двата отбора вече са били един път в една група на световни финали. Това се случи на форума през 2002 г. в Япония и Южна Корея, когато мексиканците победиха с 1:0 след гол от дузпа на дългогодишния си капитан Куатемок Бланко.

Със сигурност отборите на Хърватия и Мексико ще предложат качествен футбол, тъй като залогът в срещата е много голям. За символичните домакини пътят към фазата на директните елиминации минава само и единствено през задължителна победа над отбора на Мексико, докато на "ацтеките" и равен резултат би им гарантирал участие в по-нататъшната фаза. Въпреки блестящите си изяви срещу фаворита Бразилия, този път Гийермо Очоа ще допусне гол в мрежата си, който ще коства участието на Мексико на осминафиналите, на които мексиканците се класираха неизменно в предишните пет последователни Мондиала.

Прогноза: Хърватия - Мексико 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Хърватия:

05 март Швейцария - Хърватия 2:2 (Приятелска среща)
31 май Хърватия - Мали 2:1 (Приятелска среща)
07 юни Хърватия - Австралия 1:0 (Приятелска среща)
12 юни Бразилия - Хърватия 3:1 (СП 2014, Група А)
19 юни Камерун - Хърватия 0:4 (СП 2014, Група А)

Мексико:

31 май Мексико - Еквадор 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Мексико - Босна и Херцеговина 0:1 (Приятелска среща)
07 юни Мексико - Португалия 0:1 (Приятелска среща)
13 юни Мексико - Камерун 1:0 (СП 2014, Група А)
17 юни Бразилия - Мексико 0:0 (СП 2014, Група А)


Досегашни срещи:

Хърватия - Мексико

3 срещи
2 победи за Хърватия
0 равенства
1 победа за Мексико
Голова Разлика: 5:2 за Хърватия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179