Италия ще надвие Коста Рика


FUTBOL-TV

Италия ще надвие Коста Рика

Италия - Коста Рика
Стадион: "Арена Пернамбуко", Ресифе
Дата: 20.04.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Енрике Осес (Чили)

Победителите в първите мачове в група D от Световното първенство по футбол ще си дадат среща в двубой от втория кръг на турнира - залогът е огромен, тъй като отборът, който спечели утрешния двубой, ще продължи в следващия етап на състезанието. Отчитайки останалите съперници в квартета, евентуално равенство пък ще задълбочи интригата за първите две места в групата.

"Скуадрата", срещу която националния отбор на България наесен отново ще премеси сили, само че този път в квалификациите за Евро 2016, започна с важна победа участието си на Мондиала в Бразилия. Четирикратните световни шампиони извоюваха трудна победа с 2:1 в Англия на тежкия тропически климат на стадиона в град Манаус. "Адзурите" поведоха чрез гол от дистанция на Клаудио Маркизио и въпреки че две минути по-късно допуснаха изравняване след попадение на Даниел Стъридж, спечелиха трите точки, след като нападателят на Милан Марио Балотели се разписа с глава от близка дистанция в началото на втората част, а Андреа Пирло дори уцели гредата след блестящо изпълнен пряк свободен удар.

В щаба на италианците проблемите отново са свързани с липсата на титулярния вратар Джанлуиджи Буфон и защитника Матия Де Шилио, които все още се възстановяват от контузии и не е ясно дали ще се завърнат в тима за двубоя срещу Коста Рика. Капитанът на "адзурите" и Ювентус е с травма на глезена на левия крак, а бранителят на Милан е с мускулна травма.

Соченият за аутсайдер състав на Коста Рика поднесе сензацията в изиграването на първите срещи в група "D". "Ла селе" постави на колене двукратния световен шампион и бронзов медалист от последните финали тим на Уругвай, като тотално го надигра и логично победи с 1:3. Латиноамериканците поведоха с 1:0 след гол от дузпа на Кавани през първото полувреме, но през втората част явно решили, че са си свършили работата "урусите" спряха да играят и тогава костариканците нанесоха три кинжални удара чрез Кемпбъл, Дуарте и Уреня.

За мача с Италия целият състав е на разположение на селекционера Хуан Луис Пинто, който най-вероятно няма да промени схемата на игра, така че вероятно ще видим схема 4-5-1 с Джоел Кембъл начело на атаката.

Италия и Коста Рика не са се изправяли един срещу друг до този момент, но в днешния двубой почти всички предричат победа за "скуадрата", която ще гарантира участие на тима във фазата на елиминациите преди нелекия последен двубой от група D срещу Уругвай. Това в особена силна степен важи при победа на южноамериканците срещу Англия тази вечер. Логиката сочи, че трябва да се доверим на европейските вицешампиони, които разполагат с по-качествен и опитен състав от този на своя противник. Не бива да пренебрегваме и факта, че начело на Италия се намира тактик като Чезаре Прандели, което още повече засилва предположенията за победа на "адзурите".

Прогноза: Италия - Коста Рика 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

05 март Испания - Италия 1:0 (Приятелска среща)
31 май Италия - Ирландия 0:0 (Приятелска среща)
04 юни Италия - Люксембург 1:1 (Приятелска среща)
08 юни Флуминензе - Италия 3:5 (Приятелска среща)
15 юни Англия - Италия 1:2 (СП 2014, Група D)

Коста Рика:

26 януари Коста Рика - Южна Корея 0:1 (Приятелска среща)
06 март Коста Рика - Парагвай 2:1 (Приятелска среща)
03 юни Коста Рика - Япония 1:3 (Приятелска среща)
07 юни Коста Рика - Ирландия 1:1 (Приятелска среща)
14 юни Уругвай - Коста Рика 1:3 (СП 2014, Група D)


Досегашни срещи:

Италия - Коста Рика

1 среща
1 победа за Италия
0 равенства
0 победи за Коста Рика
Голова Разлика: 1:0 за Италия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179