Испания трябва на всяка цена да победи Чили


FUTBOL-TV

Испания трябва на всяка цена да победи Чили

Испания - Чили
Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро
Дата: 18.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Марк Гейгър (САЩ)

Проблемът на Испания, който мнозина специалисти предричаха преди старта на Световното първенство, се сбъдна. Иберийската държава, която от 2008 г. насам е абсолютен хегемон на футболната карта, не успя да се справи с тежестта като действащ световен шампион и големите очаквания, които всички имат към тима. В първия сблъсък от група "В", който се оказа и повторение на финала от последния Мондиал, "ла фурия" този път бе на губещата страна и бе буквално пометена от Холандия с 1:5. Единственият гол за "ла роха" реализира Чаби Алонсо в 27-ата минута след точно изпълнена дузпа преди холандците да започнат наказателната си акция. Селекционерът на иберийците Висенте дел Боске призна превъзходството на опонента и заяви, че до мача с Чили допуснатите грешки ще бъдат изчистени, а всички в щаба на световните и европейски шампиони са оптимисти и вярват в победата над южноамериканците, която ще запази шансовете им за класиране на осминафиналите живи. За Испания аут е резервният страж Давид де Хеа, който е с травма.

Отборът на Чили стартира с важна победа участието си на Мондиал 2014. Футболистите на селекционера Хорхе Сампаоли надвиха с 3:1 Австралия, а в герои за тима се превърнаха Алексис Санчес, Хорхе Валдивия и Жан Босежур. За важния сблъсък срещу световния шампион, който би класирал Чили във фазата на директните елиминации, ако южноамериканците постигнат победа, с която да детронират Испания треньорът на Чили Хорхе Сампаоли е подготвил своите възпитаници много сериозно тактически и прегледал около хиляда видеа с изявите на испанските футболисти. Повечето клипчета са от срещи на иберийския тим, но има и такива с епизоди от клубните прояви на играчите. Звездата на тима и състезател на италианския шампион Ювентус - Артуро Видал, заяви, че той и съотборниците му са в Бразилия, за да спечелят титлата. Преди срещата със световния шампион в лагера на Чили няма контузени или наказани футболисти.

Двата отбора имат дълго съперничество помежду си, датиращо от далечната 1950 г. На провелите се тогава финали отново в Бразилия "ла фурия" печели с 2:0. След почти 40-годишна пауза съревнованията са подновени отново с победа на европейците, които печелят с 3:0 в приятелска среща. На миналото Световно първенство Испания и Чили пак бяха в една група и тогава играчите на Висенте дел Боске победиха с 2:1 по пътя си към трофея. След този двубой последваха две нови приятелски срещи, първата от които завърши 3:2 за Испания, а последният мач между двата състава не излъчи победител, завършвайки 2:2.

Прогноза: Испания - Чили 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

19 ноември ЮАР - Испания 1:0 (Приятелска среща)
05 март Испания - Италия 1:0 (Приятелска среща)
30 май Испания - Боливия 2:0 (Приятелска среща)
07 юни Ел Салвадор - Испания 0:2 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Холандия 1:5 (СП 2014, Група В)

Чили:

23 януари Чили - Коста Рика 4:0 (Приятелска среща)
05 март Германия - Чили 1:0 (Приятелска среща)
31 май Чили - Египет 3:2 (Приятелска среща)
05 юни Чили - Северна Ирландия 2:0 (Приятелска среща)
14 юни Чили - Австралия 3:1 (СП 2014, Група В)


Досегашни срещи:

Испания - Чили

10 срещи
8 победи за Испания
2 равенства
0 победи за Чили
Голова Разлика: 25:8 за Испания

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
175