Наказателната акция на Холандия ще продължи и срещу Австралия


FUTBOL-TV

Наказателната акция на Холандия ще продължи и срещу Австралия

Австралия - Холандия
Стадион: "Бейра-Рио", Порто Алегре
Дата: 18.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Джамал Хаймуди (Алжир)

Смятаният за аутсайдер в група "В" отбор на Австралия започна с поражение участието си на Мондиала. "Кенгурата" бяха надиграни от състава на Чили и загубиха срещата с 3:1. Единственото попадение за австралийците отбеляза звездата на отбора Тим Кейхил, като за първи път отборът му не побеждава, когато бившият халф на Евертън се разписва. Кейхил е вкарал 4 от всичките 9 отбелязани гола за Австралия на Световните първенства. До момента четирите други бяха само в мачове, когато страната побеждава. Въпреки че ще се изправят срещу световния вицешампион, в лагера на "кенгурата" цари оптимизъм преди мача с Холандия, като селекционерът Ангелос Постекоглу заяви, че "лалетата" ще си "имат проблеми с Австралия". Под въпрос за символичните домакини е защитникът Иван Франич, който получи контузия срещу Чили в началото на втората част.

Холандия разгроми световния шампион Испания с 5:1 на старта на Мондиала. Над всички в състава на "лалетата" бяха двете големи звезди на Ниската земя Робин ван Перси и Ариен Робен. Нападателят на Манчестър Юнайтед и крилото на Байерн Мюнхен забиха по два гола във вратата на Икер Касийяс, с които записаха имената си в историята като първите холандски футболисти, отбелязвали попадения на финалите на три световни първенства. Въпреки гръмката победа всички в щаба на Холандия остават здраво стъпили на земята преди двубоя с Австралия. Ван Перси призова своите съотборници да не се надценяват и да играят на 100% срещу "сокърруз", тъй като при победа финалистът световните вицешампиони ще направят сериозна крачка към първото място в група "В", което по всяка вероятност би ги разминало с домакина Бразилия на осминафиналите. За двубоя с Австралия няма контузени или наказани футболисти.

Любопитен факт в статистиката между двете държави е, че в последните три срещи помежду им, всичките от които приятелски, Холандия няма победа над Австралия. През 2006 г. двата тима завършват наравно 1:1, а две години по-късно австралийците побеждават с 2:1 преди да дойде нулевото реми, което се явява и последната среща между двата състава.

Предположенията за утрешния сблъсък са, че колективът на Луис ван Гаал ще установи надмощие от самото начало на срещата. Остава само да гадаем колко гола ще вкара Робин ван Перси, но в едно може да бъдем сигурни - "оранжевите" ще победят с повече от два гола разлика.


Прогноза: Австралия - Холандия 0:3


Последни 5 изиграни срещи:

Австралия:

19 ноември Австралия - Коста Рика 1:0 (Приятелска среща)
05 март Австралия - Еквадор 3:4 (Приятелска среща)
26 май Австралия - ЮАР 1:1 (Приятелска среща)
07 юни Хърватия - Австралия 1:0 (Приятелска среща)
14 юни Чили - Австралия 3:1 (СП 2014, Група В)

Холандия:

05 март Франция - Холандия 2:0 (Приятелска среща)
17 май Холандия - Еквадор 1:1 (Приятелска среща)
31 май Холандия - Гана 1:0 (Приятелска среща)
04 юни Холандия - Уелсс 2:0 (Приятелска среща)
13 юни Испания - Холандия 1:5 (СП 2014, Група В)


Досегашни срещи:

Австралия - Холандия

3 срещи
1 победа за Австралия
2 равенства
0 победи за Холандия
Голова Разлика: 3:2 за Австралия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173