Уругвай - Коста Рика: Урусите ще загреят за Англия и Италия


FUTBOL-TV

Уругвай - Коста Рика: Урусите ще загреят за Англия и Италия

Уругвай - Коста Рика
Стадион: "Ещадио Кастеляо", Форталеза
Дата: 14.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Феликс Брих (Германия)

Двукратният световен шампион и трикратен носител на бронзовите медали от световни първенства - Уругвай, започва своя поход към ново паметно представяне на Мондиали. Селекцията на Оскар Табарес, който е вече 8 години успешно е начело на "урусите", разполага с добре балансиран и опитен отбор. Безспорно другите отбори в група "D" сериозно трябва да се притесняват от "старата пушка" Диего Форлан, който е човекът с най-много мачове за националния отбор на своята родина (110), нападателят на ПСЖ Единсон Кавани и най-вече головата машина Луис Суарес. Суперзвездата на Уругвай и Ливърпул спечели "Златната обувка" през приключили сезон, след като наниза 31 попадения в противниковите врати. Ел Пистолеро стресна всички свои сънародници и съотборници, тъй като по време на контролата срещу Северна Ирландия, спечелена от "Ла селесте" с 1:0, получи травма в менискуса и се подложи на хирургическа интервенция, която се оказа успешна. Суарес вече провежда пълноценни тренировки с тима и дори се очаква да води атаката на Уругвай срещу Коста Рика. Освен със Северна Ирландия Уругвай изигра още една проверка преди Световното, в която също постигна победа, само че този път над Словения с 2:0. За днешния мач няма контузени или наказани футболисти.

Със сигурност за отбора на Коста Рика достатъчен успех, заслужаващ адмирации, е фактът, че тимът успя да се класира за четвърти път в своята история на световно първенство. "Ла селе" се представи повече от задоволително и в квалификационната фаза в зона КОНКАКАФ, като завърши на второ място и по този начин си гарантира директно участие на форума в Бразилия. Селекционерът на тима Хорхе Луис Пинто не разполага със особено известни имена в състава си, но пък за сметка на това младостта е най-голямото преимущество в лагера на костариканците. Мондиалът ще пропусне само нападателят на американския Риъл Солт Лейк - Алваро Саборио, който се контузи преди старта на надпреварата.

Двата отбора са се срещали четири пъти преди днешния мач, като статистиката е на страната на Уругвай. "Урусите" елиминираха именно Коста Рика на баражите за участие на Мондиала в ЮАР през 2010 г. след 0:1 в Сан Хосе и 1:1 в Монтевидео. Преди това, през 2001 г., са се изправяли и на ниво Копа Америка, където резултатът в Уругвай отново е 1:1, а "ла селесте" пак побеждават като гости, само че този път с 1:2.

Отборът на Уругвай трябва на всяка цена да победи в днешния двубой преди предстоящите два тежки мача срещу Англия и Италия, за да могат шансовете на "урусите" за излизане от групата да са по-големи. Това предполага, че шампионът на Южна Америка от самото начало ще бъде по-активната страна и ще се опита да овладее инициативата и да установи надмощие, което най-вероятно ще бъде материализирано с поне два гола.

Прогноза: Уругвай - Коста Рика 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Уругвай:

13 ноември Йордания - Уругвай 0:5 (Квалификация за СП 2014, Бараж)
21 ноември Уругвай - Йордания 0:0 (Квалификация за СП 2014, Бараж)
05 март Австрия - Уругвай 1:1 (Приятелска среща)
31 май Уругвай - Северна Ирландия 1:0 (Приятелска среща)
05 юни Уругвай - Словения 2:0 (Приятелска среща)

Коста Рика:

23 януари Чили - Коста Рика 4:0 (Приятелска среща)
26 януари Коста Рика - Южна Корея 0:1 (Приятелска среща)
06 март Коста Рика - Парагвай 2:1 (Приятелска среща)
03 юни Коста Рика - Япония 1:3 (Приятелска среща)
07 юни Коста Рика - Ирландия 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Уругвай - Коста Рика

8 срещи
6 победи за Уругвай
2 равенства
0 победи за Коста Рика
Голова Разлика: 15:8 за Уругвай

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166