Чили - Австралия: Ла Роха ще започне с победа


FUTBOL-TV

Чили - Австралия: Ла Роха ще започне с победа

Чили - Австралия
Стадион: "Арена Пантанал", Куяба
Дата: 14.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Нумандиес Доуе (Кот д'Ивоар)

Другият мач от програмата на група "В" ще противопостави един срещу друг отборите на Чили и Австралия.

"Ла Роха" ще запише своето десето участие на световни финали, след като отборът завърши трети в квалификационната зона КОНМЕБОЛ в Южна Америка. Редица анализатори смятат, че съставът на Чили е способен да развали нагласите на Испания и Холандия, въпреки факта, че това няма да е лесно. Все пак националният селекционер на латиноамериканската държава Хорхе Сампаоли разполага с футболисти като Видал, Санчес, Варгас, Исла, Медел и т.н. Най-доброто постижение на Чили на световни първенства е записано през 1962 г., когато отборът грабва бронзовите медали на домашния Мондиал и завършва на трето място след победа с 1:0 над някогашната Югославия. В лагера на чилийците заложиха на по-малко контроли и повече подготовка преди началото на турнира. Все пак Чили изигра две приятелски срещи, в които постигна победи с 3:2 над Египет и 2:0 срещу Северна Ирландия. Извън състава за днешния мач остава звездата Артуро Видал. Нападателят на Ювентус все още не е напълно възстановен от травмата в глезена си.

Отборът на Австралия е смятан за аутсайдер в група "В". Голяма част от селекцията на Ангелос Постекоглу са непознати за голяма част от футболната общественост, с изключение на опитните Тим Кейхил, Люк Уилшир и Марк Брешано, които обаче по всяка вероятност за последен път ще имат щастието да играят на Световно първенство поради напредналата си възраст. "Кенгурата" се класираха на Мондиала, след като завършиха на второ място в своята група "В" в зона "Азия". И до този момент най-големият успех на държавата-континент остава победата над Хърватска с 3:2 на провелото се Световно първенство в Германия през 2006 г., когато Австралия се класира на осминафиналите, където обаче "сокърууз" загубиха от шампиона Италия с 1:0. Мондиалът ще пропусне контузеният Роби Крузе. Младият нападател на Байер Леверкузен получи травма, която няма да му позволи да участва на форума.

Двата отбора вече са били един път в една група на световни първенства. На провелия се през 1974 г. Мондиал във ФРГ Чили и Австралия са заедно с отборите на домакина ФРГ и този на ГДР, а двубоят помежду им завършва 0:0. Впоследствие "Ла Роха" и "кенгурата" отпадат от надпреварата в груповата фаза.

Предполага се, че чилийците ще наложат високо темпо на игра, което ще постави на голямо изпитание защитата на австралийците. Много е вероятно да станем свидетели на динамичен футбол с много положения за гол и ако трябва да определим фаворита в мача, по-вероятно е това да бъдат южноамериканците, които в лицето на Видал, Санчес и Варгас изглеждат много по-мощно от своя съперник

Прогноза: Чили - Австралия 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Чили:

20 ноември Бразилия - Чили 2:1 (Приятелска среща)
23 януари Чили - Коста Рика 4:0 (Приятелска среща)
05 март Германия - Чили 1:0 (Приятелска среща)
31 май Чили - Египет 3:2 (Приятелска среща)
05 юни Чили - Северна Ирландия 2:0 (Приятелска среща)

Австралия:

15 октомври Канада - Австралия 0:3 (Приятелска среща)
19 ноември Австралия - Коста Рика 1:0 (Приятелска среща)
05 март Австралия - Еквадор 3:4 (Приятелска среща)
26 май Австралия - ЮАР 1:1 (Приятелска среща)
07 юни Хърватия - Австралия 1:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Чили - Австралия

4 срещи
3 победи за Чили
1 равенство
0 победи за Австралия
Голова Разлика: 6:1 за Чили

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189