Испания - Холандия: Повторение на финала от Мондиал 2010?


FUTBOL-TV

Испания - Холандия: Повторение на финала от Мондиал 2010?

Испания - Холандия
Стадион: "Арена Фонте Нова", Салвадор
Дата: 13.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Един срещу друг в първия сблъсък, който ще постави начало на надпреварата в група "В", ще противопостави отборите на Испания и Холандия в повторение на финала от последното Световно първенство.

Испанският национален отбор започва своята защита на трофея, който завоюва на Мондиала в ЮАР. Съдбата при тегленето на жребия отново реши да събере в една група финалистите от последното Световно. Този път обаче селекцията на Висенте дел Боске не бива да си позволява да стартира със загуба, както направи преди 4 години, губейки срещу Швейцария на старта, тъй като сега завършилият на второ място в група "В", където са още отборите на Чили и Австралия, по всяка вероятност ще изтегли късата клечка, и вероятността да се изправи срещу домакина Бразилия на осминафиналите не е никак малка. Според мнозина специалисти проблемът на Испания, която от 2008 г. насам е абсолютен хегемон на футболната карта, е тежестта като действащ световен шампион и големите очаквания, които всички имат към тима, както и възрастта на някои от лидерите на "ла Фурия". Въпреки това треньорът на иберийците Дел Боске реши да заложи на опита и остави извън групата от 23 играчи състезатели като Алберто Морено, Андер Итураспе, Хесус Навас, Жерард Деулофеу, Алваро Негредо и Фернандо Йоренте, а Виктор Валдес и Тиаго Алкантара са контузени и ще пропуснат форума. Добрата новина за "Ла Фурия" е, че нападателят Диего Коща е напълно възстановен. Испания е спечелила 21 от последните си 25 двубоя на световни финали.

Холандия има за какво да си връща на днешния опонент, който лиши Ниската земя от бленуваната първа световна титла преди 4 години. Настоящият треньор на "оранжевите" Луис ван Гаал избра значително подмладен състав за Мондиала, а бъдещият треньор на Манчестър Юнайтед няма да може да разчита на контузените Грегъри ван дер Вийл, Рафаел ван дер Ваарт и Кевин Строотман. Една от звездите на "оранжевите" Робин ван Перси бе лаконичен преди мача, заявявайки, че Испания е добър отбор, както и Холандия и че родината му по нищо не отстъпва на "Ла Фурия". Холандците също са в много добра форма и са победили в 23 от последните си 25 мача на Мондиали.

Статистиката между двата тима е в полза на "оранжевите", чиито победи обаче са в контролни срещи. Първият успех на Ниската земя е през 2000 г., когато холандците побеждават с 1:2 в Испания, а две години по-късно отново бият, но с 1:0 преди да дойде датата 11 юли 2010 г., когато Испания седна на футболния трон след победа с 1:0 в продълженията на финала.

Не е съвсем сигурно, дали съперниците ще повторят финалната среща от Мондиал 2010, но истината е, че световните шампиони имат по-добра дълбочина в средата на терена, а техният противник разполага с млада и може би не толкова опитна отбрана. Ако испанците успеят и да опазят Робин ван Перси, не ни остава нищо друго, освен да заложим на колектива на Висенте дел Боске.

Прогноза: Испания - Холандия 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

16 ноември Екваториална Гвинея - Испания 1:2 (Приятелска среща)
19 ноември ЮАР - Испания 1:0 (Приятелска среща)
05 март Испания - Италия 1:0 (Приятелска среща)
30 май Испания - Боливия 2:0 (Приятелска среща)
07 юни Ел Салвадор - Испания 0:2 (Приятелска среща)

Холандия:

19 ноември Холандия - Колумбия 0:0 (Приятелска среща)
05 март Франция - Холандия 2:0 (Приятелска среща)
17 май Холандия - Еквадор 1:1 (Приятелска среща)
31 май Холандия - Гана 1:0 (Приятелска среща)
04 юни Холандия - Уелсс 2:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Испания - Холандия

9 срещи
4 победи за Испания
1 равенство
4 победи за Холандия
Голова Разлика: 13:10 за Испания

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164