Франция - Украйна: Да видиш Париж и да оцелееш


Н. Гавазов

Франция - Украйна: Да видиш Париж и да оцелееш

Франция - Украйна
Стадион: "Стад дьо Франс", Париж
Дата: 19.11.2013г.
Час: 22:00
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Франция посреща Украйна в мач-реванш за класиране за финалите на Мондиал 2014 след като преди четири дни "трикольорите" загубиха с 2:0 в Киев. За хората на Фоменко мачът тази вечер е под наслов "Да видиш Париж и да оцелееш". Относно домакините, те ще направят всичко възможно да не позволят на съперника си да направи последната крачка по пътя си към Бразилия.

Дидие Дешан със сигурност разполага с нужните играчи, които могат да спечелят мача и според повечето специалисти, а и според букмейкърите, "трикольорите" са фаворитите в предстоящия двубой. Големият въпрос пред домакините обаче е, как да се намери начин да бъде превзета вратата на гостите, нещо, което те не направиха в първата среща, въпреки че доминираха във владението на топката и имаха по-изгодни положения за гол.

Този мач в известен смисъл прилича на онзи от 17 ноември 1993 година, когато Франция загуби от България и не успя да се класира за Световното в САЩ през 1994 година. Това всъщност бе последният път когато "трикольорите" пропускат голям турнир и въпреки прогнозите на специалистите, ние ще кажем, че кошмарът отпреди 20 години е не по-малко реален.

Франция показва добри резултати у дома си и в последните си осем мача има само една загуба и това е срещу Испания. От другата страна е Украйна, който пък е без загуба в последните си десет мача. При Фоменко, който пое отбора в началото на годината, украинците имат осем сухи мрежи в десет мача, като в последните седем те нямат допуснат гол, включително в двубоите срещу Англия и Полша. Пак според статистиката обаче, последните два домакински мача на Франция срещу Украйна завършиха с победи за "трикольорите", при това без да допуснат гол.

Домакините са без изгонения в първата среща Лоран Кошчелни, но дали това няма да е от пола за Франция, след като играчът на Арсенал за пореден път се показа като рисков футболист? Впрочем, той ще бъде заменен от стабилно играещият Рафаел Варан.

Гостите са без двамата основни защитника Артьом Федецки и Александр Кучер, които са наказани. В този смисъл Фомено има да решава сложен ребус по замяната на важните детайли в отбранителната линия.

Излишно е повече да казваме колко е важен мачът за съперниците. Впрочем, той може да се развие по два сценария: първият е гостите да получат ранен гол и срещата да има летален край за тях. Вторият е украинците да издържат до средата на първото полувреме, което ще изнерви домакините и ще даде импулс на гостите. Тогава кошмарът за французите от преди 20 години най-вероятно ще се повтори.

Прогноза за: Франция - Украйна 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Франция:

06 септември Грузия - Франция 0:0 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Беларус - Франция 2:4 (Квалификация за СП 2014)
11 октомври Франция - Австралия 6:0 (Приятелска среща)
15 октомври Франция - Финландия 3:0 (Квалификация за СП 2014)
15 ноември Украйна - Франция 2:0 (Квалификация за СП 2014)

Украйна:

06 септември Украйна - Сан Марино 9:0 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Украйна - Англия 0:0 (Квалификация за СП 2014)
11 октомври Украйна - Полша 1:0 (Квалификация за СП 2014)
15 октомври Сан Марино - Украйна 0:8 (Квалификация за СП 2014)
15 ноември Украйна - Франция 2:0 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

Франция - Украйна

8 срещи
4 победи за Франция
3 равенства
1 победи за Украйна
Голова Разлика: 11:5 за Франция

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122