Германия и Аржентина ще направят гросмайсторско реми


А. Павлов

Германия и Аржентина ще направят гросмайсторско реми

Германия - Аржентина
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 15.08.2012 г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Германия приема Аржентина в една от най-интересните приятелски срещи, които националните отбори ще проведат през тази седмица. Бундестимът ще се изправи срещу южноамериканския си съперник тази вечер на "Комерцбанк Арена", като това е първият мач за момчетата на Йоахим Льов след отпадането им на полуфиналите от Италия на Евро 2012. Двубоят ще бъде и първият сблъсък между Германия и Аржентина от 2010 година насам, когато немците разнебитиха гаучосите с 4:0 на четвъртфиналите на световното първенство в Южна Африка.

От онзи мач обаче се промениха доста неща, най-вече в тима на "албиселесте", които смениха двама селекционери и част от своя състав. В момента голямата цел пред Аржентина е спечелването на Мондиал 2014 и за тази цел наставникът Алехандро Сабея ще трябва да сглоби един доста качествен състав. В общи линии 57-годишният треньор засега не прави сериозни промени по отношение на подбора на играчи и с малко изключения разчита на същите футболисти, които играха и на Мондиала в ЮАР.

Този факт все пак не бива да ни изненадва, тъй като водещите фигури в отбора на Аржентина са на около 25 години, тъй че те имат още много футбол пред себе си. Това се отнася в пълна степен за голямата звезда Лионел Меси, който бе провъзгласен от Сабея за капитан на "албиселесте". Трикратният носител на "Златната топка" ще трябва да поведе своите съотборници по пътя към завоюването на златните медали от СП-2014. Съвсем наскоро, по време на контролата с Бразилия, Меси доказа, че може да се справи с тази тежка роля, отбелязвайки три попадения и помагайки на отбора си да победи кариоките с 4:3. Разбира се, играчи като Хавиер Масчерано, Анхел ди Мария, Серхио Агуеро и Карлос Тевес, който между прочем не бе извикан за приятелския двубой с Германия, също могат да теглят напред тима със своите изяви и поведение на терена.

От тази гледна точка днешната проверка с Бундестима ще бъде добра възможност за Алехандо Сабея и неговите състезатели да изпробват качествата си срещу един класен противник. В редиците на Германия можем да открием множество качествени изпълнители, които формират един силен тим. Немците са сплотени и в съблекалнята им властва добро настроение, но при високо напрежение те като че ли се огъват. На три пъти вече, откакто Льов застана начело на Германия, отборът се представя изключитлно силно в хода на големите турнири, но в заключителната им фаза играе по-слабо и губи своите двубои. Последният такъв случай бе поражението от Италия на полуфиналите на европейското първенство в Полша и Украйна, когато немските национали бяха наказани с два бързи гола, които впоследствие не успяха да върнат. Съставът на Льов не е чак толкова млад, но в него няма нито един играч, който да е прехвърлил 30-те. А историята във футбола показва, че големи форуми се печелят с по-възрастни футболисти. Всички се сещаме за Хавиер Санети, който триумфира с Интер в Шампионската лига през 2010 година, за Карлес Пуйол, спечелил световното първенство през лятото на същата година. Именно такива футболисти липсват на немците и Йоахим Льов може би сгреши, че преждевременно се отказа от помощта на Торстен Фрингс и Михаел Балак.

Така или иначе, тези двама играчи няма да се върнат в Маншафта, затова по-скоро големият опит ще дойде с напредването на възрастта на Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер, които са големите лидери на тима. На тях им се насъбраха доста разочарования през последните години, след като бяха толкова близо до върха както на клубно, така и на национално равнище, но в крайна сметка трябваше да преглътнат загубите. Подобни преживявания обаче каляват психиката и в бъдеще Лам и Швайнщайгер ще подходят по-спокойно при евентуален финал с Байерн или Германия. 28-годишният Бастиан Швайнщайгер обаче ще пропусне контролата с Аржентина, защото едва наскоро се възстанови от травма. Срещата за Бундестима ще пропусне и Марио Гомес, който лекува контузия, а също и Филип Лам, Лукас Подолски и Пер Мертезакер, които не получиха повиквателни от Льов.

При аржентинците, както вече споменахме, нападателят на Манчестър Сити Карлос Тевес не бе включен в състава за проверката с Германия, като всички останали важни играчи на аржентинците са на линия за сблъсъка на "Комерцбанк Арена".

В тази връзка Алехандро Сабея има на свое разположение футболисти като Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин и Езекиел Лавеци, затова отсъствието на Тевес надали ще се окаже фатално. При всички положения гостите ще гонят успеха във Франкфурт, но опонентът им надали ще позволи това да се случи. Най-вероятно двата гросмайстора ще направят реми.

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

09 юни Германия - Португалия 1:0 (Евро 2012, Група В)
13 юни Холандия - Германия 1:2 (Евро 2012, Група В)
17 юни Дания - Германия 1:2 (Евро 2012, Група В)
22 юни Германия - Гърция 4:2 (Евро 2012, 1/4-финал)
28 юни Германия - Италия 1:2 (Евро 2012, 1/2-финал)

Аржентина:

11 ноември Аржентина - Боливия 1:1 (Квалификация за СП-2014)
15 ноември Колумбия - Аржентина 1:2 (Квалификация за СП-2014)
29 февруари Швейцария - Аржентина 1:3 (Приятелска среща)
03 юни Аржентина - Еквадор 4:0 (Квалификация за СП-2014)
09 юни Аржентина - Бразилия 4:3 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Германия - Аржентина

19 срещи
6 победи за Германия
5 равенства
8 победи за Аржентина
Голова разлика: 27:25 за Германия

Коефициенти от bet365:
Германия - 2.25
Равен - 3.40
Аржентина - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Германия - 2.15
Равен - 3.30
Аржентина - 3.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
42