Украйна - Швеция: Без победител


Н. Гавазов

Украйна - Швеция: Без победител

Украйна - Швеция
Стадион: "Олимпийски стадион", Киев
Дата: 11.06.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Украйна и Швеция ще се изправят един срещу друг в късния мач от група D като двата отбора добре разбират, че една евентуална победа може да се окаже от решаващо значение за излизане от групата. За домакините това е първият официален мач през последните две години и за това време те претърпяха поражения от Уругвай, Турция, Франция, Италия и Бразилия. Равенството 3:3 срещу Германия обаче показва потенциалът на украинците, а и техните намерения.

„Пред нас е поставена задачата да спечелим Евро 2012, но преди всичко трябва да излезем от групите. Ние никога няма да постигнем каквото и да е било, ако се смятаме за аутсайдери, независимо от това, че тук са Англия и Франция", заяви Блохин.

Швеция завърши на второ място в група с Холандия, но скандинавците избегнаха баражите, защото станаха най-добрия втори отбор - 8 победи в 10 мача. Ерик Хамрен доведе своите хора на Евро 2012 без много шум, но с голямата увереност, че един от двата големи - Англия или Франция ще бъде изхвърлен, но преди това „Трите корони" ще трябва да се справят с домакините от Украйна, които както казахме по-рано, имат амбицията да спечелят европейската титла.

„Ако гледаме на нещата реално, то от нашата група би трябвало да се класират Англия и Франция. Но аз не съм от тези хора, които гледат реално на нещата. В противен случай нямаше да съм треньор", заяви Хамрен.

Блохин обича да използва схема на игра 4-1-3-2 или 4-2-3-1, но и при двете постройки ветеранът Шевченко намира място в отбора. Сега ще е любопитно да видим в официален мач какво ще избере старши-треньора на украинците, но спорфед слуховете, идващи от лагера на домакините, вероятно Воронин и Милевски ще водят атаката на тима, подпомагани в тила от Назаренко. Тимошчук ще се разположи в опорната зона и освен, че ще има важната задача да бъде връзката между зашитата и нападението, Анатолий ще помага и на отбраната.

Както винаги Ибрахимович си остава основният човек в състава на Швеция, но по всичко изглежда, че нападателят ще играе в утрешния мач зад Ола Тойвонен, който ще бъде предпочетен пред Охан Елмандер. Всичко това е обусловено от схемата на игра 4-2-3-1, на която ще заложи треньора и която на практика ще даде по-голяма възможност за крилата да играят по-голяма роля в мача. На останалите постове няма промени и въпросителни и вероятно ще видим същия състав, който наблюдавахме в последните мачове на отбора.


Определено ще станем свидетели на много интересен и любопитен двубой. От една страна е Швеция, която демонстрира много твърд футбол, а от друга Украйна, която ще има подкрепата на своята публика. С леко предимство са гостите, в чийто редици е капитанът Ибрахимович, но опасенията идват от защитната линия на скандинавците и според мен, всичко ще се сведе до това, кой първи ще поведе в резултата, ако това са шведите, вероятно те ще победят. Но ако домакините вкарат първи гол, много е логично двата тима да завършат наравно.

Прогноза за: Украйна - Швеция 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Украйна:

15 ноември Украйна - Австрия 2:1 (Приятелска среща)
29 февруари Израел - Украйна 2:3 (Приятелска среща)
28 май Украйна - Естония 4:0 (Приятелска среща)
01 юни Австрия - Украйна 3:2 (Приятелска среща)
05 юни Турция - Украйна 2:0 (Приятелска среща)

Швеция:

15 ноември Англия - Швеция 1:0 (Приятелска среща)
18 януари Бахрейн - Швеция 0:2 (Приятелска среща)
29 февруари Хърватия - Швеция 1:3 (Приятелска среща)
30 май Швеция - Исландия 3:2 (Приятелска среща)
05 юни Швеция - Сърбия 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Украйна - Швеция

3 срещи
1 победа за Украйна
1 равенство
1 победа за Швеция
Голова Разлика: 2:2

На Европейски първенства:

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Украйна - 2.50
Равен - 3.25
Швеция - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Украйна - 2.60
Равен - 3.10
Швеция - 2.80

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
39