Черногорските мечти ще свършат в Прага


Т. Михайлов

Черногорските мечти ще свършат в Прага

Чехия - Черна гора
Стадион: "Дженерали Арена", Прага
Дата: 11.11.2011г.
Час: 21:15
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)


Чехия посреща Черна гора в първи бараж за класиране на финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна. Срещат се два тима от различна величина, поне що се отнася до историческите им постижения. На футболния терен обаче е важно настоящето, а поне според показаното до тук двата състава са равностойни.

Чехия е един от най-големите отбори що се отнася до европейски първенства. Освен победата си през 1976 във финала срещу ФРГ, сънародниците на Хашек имат и финал през 1996, а преди 7 години стигнаха полуфинал в Португалия.  Интересното е, че след разпадането на Чехословакия чехите се представят по-добре на европейски, отколкото на световни първенства. Те не са пропускали нито един европейски форум от 1996 насам. Този път квалификационната група ги сблъска с Испания и тимът логично остана втори, изпреварвайки Шотландия с 2 точки.

Черна гора, разбира се, не може да се похвали с постиженията на съперника си. Това са едва вторите квалификации в независимата история на адриатическата република. Тя е давала велики футболисти на бивша Югославия, но и сега, когато брани сама честта си има голямо поколение. Без особени усилия черногорците стигнаха до второто място в група с Англия, Швейцария, Уелс и България, побеждавайки в София и постигайки 2 равенства с „Трите лъва“. Черна гора се изкачи много нагоре в световната ранглиста и сега мечтае за участие на европейски финали.

Вратарят на Чехия Петър Чех счупи нос в мача на Челси с Блекбърн, но е получил зелена светлина от лекарите, че ще може да вземе участие. Томаш Хубник е наказан, така че брат му Роман ще партнира на Теодор Гебре Селасие в защитата. Марек Матейовски ще замени Хубшман в центъра.

Черна гора ще е подсилена от завръщането на Бранко Боскович, който ще замени Фатош Бечирай в халфовата линия. Марко Баса е контузен и Миодраг Джудович ще партнира на Стефан Савич в защита.

Заради домакинството и опита Чехия е фаворит в двубоя. Възпитаниците на Михал Билек в никакъв случай не трябва обаче да подценяват съперника, ако не искат да бъдат изненадани. Черна гора показа по-слаба игра в последните квалификации и за малко не бе изместена от Швейцария за второто място. За тима ще бъде важно да вкара гол, но чистата победа за домакините изглежда по-логична.

Последни 5 изиграни срещи:

Чехия:

10 август Норвегия - Чехия 3:0 (Приятелска среща)
03 септември Шотландия - Чехия 2:2 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Чехия - Украйна 4:0 (Приятелска среща)
07 октомври Чехия - Испания 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Литва - Чехия 1:4 (Квалификация за Евро 2012)

Черна гора:

04 юни Черна гора - България 1:1 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Албания - Черна гора 3:2 (Приятелска среща)
02 септември Уелс - Черна гора 2:1 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Черна гора - Англия 2:2 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Швейцария - Черна гора 2:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Чехия - Черна гора

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Чехия - 1.67
Равен - 3.60
Черна гора - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Чехия - 1.72
Равен - 3.50
Черна гора - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182