Капело: Ние играем по-добре като гости


Н. Гавазов

Капело: Ние играем по-добре като гости

Селекционерът на Англия Фабио Капело смята, че при гостуванията си, воденият от него отбор има по-големи шансове за успех. Както е известно, утре вечер на националния стадион „Васил Левски" България приема Англия в квалификационна среща за класиране за Евро 2012. „Трите лъва", които заедно с Черна гора имат девет точки от пет мача, ще излязат с пълен актив от срещите си извън „Уембли", записвайки победи срещу Уелс, Швейцария и Дания.

„Трудно е да играеш срещу отбори, които само се отбраняват, но навън играем по-добре, защото имаме повече пространство за атака, а и благодарение на бързината на крилата си", заяви Капело в специално интервю за Sky Sports News.

Преди десет години Англия помете Германия с 5:1 в Мюнхен и италианецът се надява, че младите му играчи са в състояние да повторят успеха на „Трите лъва" от онова време.

„Спомням си този резултат и също така помня, че Англия играеше много добре в този период. Аз имам добър микс от млади играчи - само трябва да намеря още някои решения. Надявам се, че те ще станат още по-добри и ще бъдат важна част от един голям отбор", допълва наставника на Англия.

„България играе наистина добре, гледах ги срещу Черна гора (Б.ред. през септември когато нашите загубиха с 0:1) и те стояха наистина много добре на терена. Утре те ще играят по същия начин и мачът наистина е важен", каза още италианският специалист.

„Мисля, че младите играчи трябва по-често да играят в двубои от Висшата лига. Ако не го правят, тогава за мен става по-трудно. Уелбек например се представи чудесно срещу Гана, сега играе за Юнайтед, но заради контузията си не го поканих. Харгрийвс? Надявам се да навлезе във форма, защото е един добър футболист и винаги е играл много добре. Надявам се, че в краткосрочен план да се представи добре за Манчестър Сити. Той не е играл две години заради проблемите си в с коляното, което означава, че трябва да чакаме", завършва Фабио Капело.

  Сподели
178