Англия ще победи Ирландия


Н. Гавазов

Англия ще победи Ирландия

Ирландия - Англия
Стадион: "Авива“, Дъблин
Дата: 07.09.2024 г.
Час: 19:00
Съдия: Хосе Санчес (Испания)

 


Две нови треньорски "царувания“ започват на стадион "Авива“ в Дъблин в събота вечерта, когато Англия на Лий Карсли ще се изправи срещу срещу Република Ирландия на Хеймир Халгримсон в Лигата на нациите на УЕФА .

Двата близки съседа се сблъскват в Лига В, Група 2, където Финландия и Гърция също се борят за промоция в най-високото ниво на континенталната надпревара.

Неспособен да накара играчите от първия отбор да последват стъпките на жените през 2022 г. и героите под 21 г. през 2023 г. - водени от никой друг, а от самия Карсли - незабравимото царуване на Гарет Саутгейт в Англия дойде своя естествен край след поредното мъчително спечелване на сребърен медал на Евро 2024.

Мнозина бяха озадачени от това, че Англия изобщо успя да стигне до емблематичния мач, след като островитяните показаха летаргична и небрежна игра в Германия, като при това "Трите лъва“ се радваха на медиен комфорт, което е неприсъщо за тази част от света.


Предавайки юздите на временен или постоянен наследник след почти осем години начело на тима, Саутгейт подкрепи треньорския стол за Карсли, който бе назначен временно. Впрочем, футболните власти разглеждат дългосрочни опции, а ситуацията напомня тази с Гарет преди осем години, когато той също бе назначен временно, преди да убеди ФА, че заслужава постоянен договор.

Връщането обратно в първото ниво на Лигата на нациите – от което Англия изпадна срамно през 2022-23 г. – би било идеалното начало за такава мисия, тъй като Трите лъва също се подготвят да посрещнат Финландия на Уембли три дни след дуела в Дъблин.


Предстоящото встъпване в длъжност на Карсли със сигурност засенчва второто треньорско кръщене, което ще се проведе на стадион "Авива“, тъй като домакинът Ирландия се обърна към бившия мениджър на Исландия и Ямайка Хеймир Халгримсон, за да възстанови чувството на национална гордост.

57-годишният специалист поема юздите като постоянен наследник на Стивън Кени, който претърпя пълен провал в усилията си да сложи край на изгнанието на Ирландия след Евро 2016, като спечели само 11 от своите 40 мача, докато ръководеше "зелените“.

След смесения временен период на Джон О'Шей по-рано през годината, когато Ирландия победи Унгария и направи впечатляващо равенство с Белгия, докато губеше от Швейцария и Португалия, Халгримсон положи клетва след краткия си период начело на Ямайка, където ръководеше "рейге момчетата“ в невпечатляваща кампания за Копа Америка.

Част от треньорския екип на Ларс Лагербак в Исландия на Евро 2016, където исландците нанесоха едно от най-унизителното поражения на Англия, Халгримсон поема отбора на Ирландия, който може да се похвали само с две победи от последните си 10 състезания, като същевременно не успя да отбележи в три от последните си четири двубоя.

57-годишният специалист е изправен пред голямо предизвикателство, тъй като "зелените“ не са надделявали над Англия от Евро през 1988 г., като завършиха наравно в следващите си шест битки преди Трите лъва да ги победят в три в приятелски мач през 2020 г.

 

Доверявайки се на някои от бившите си звезди под 21 години, треньорът на Англия Карсли има четирима играчи без мачове в редиците си - Тино Ливраменто , Нони Мадуеке , Анхел Гомес и Морган Гибс-Уайт.

Надеждите на Гибс-Уайт и Гомес за първи старт бяха подсилени от оттеглянето на Коул Палмър и Фил Фодън , докато Оли Уоткинс се оттегли поради собствен проблем с фитнеса, присъединявайки се към Джуд Белингам, Айвърн Тоуни, Люк Шоу и Арън Рамсдейл в играчите, които ще гледат от вкъщи.

Утвържденията на Карсли, че той гледа на Трент Александър-Арнолд като десен бек, а не като халф, вдъхват оптимизъм за шансовете на играча на Ливърпул да стане титуляр в този мач, докато 99-та среща очаква капитана Хари Кейн , един от шестимата най-добри голмайстори на Евро.

Що се отнася до първия отбор на Халгримсон за Ирландия, 57-годишният специалист включи двама играчи, които се надяват да изиграят първите си мачове за старшия отбор - вратаря Макс О'Лиъри и нападателя на Лестър Сити Кейси МакАтиър , но първият със сигурност ще играе резерва на Каоимхин Келехер .

Деветима играчи, извикани за мачовете през юни, бяха пропуснати този път - включително силните защитници Шейн Дъфи и Енда Стивънс - но 35-годишният капитан Шеймъс Коулман все още рита и е готов да започне днес.

Кандидатствайки да загърби няколко месеца ад от контузии, 19-годишният нападател на Брайтън Еван Фъргюсън ще се бори за централното място заедно с Калъм Робинсън , Адам Айда и Трой Парът , но може да има място за двама номер девет в системата на Халгримсон.


Гостите са без някои ключови футболисти, но въпреки това "Трите лъва“ имат достатъчен нападателен нюх, за да пробият защитата на домакините. Нашите предположения са, че англичаните ще доминират, а управлението на Карсли ще започне с победа.

Прогноза: Ирландия – Англия 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Лий Карсли)
 
Пикфорд
   
Александър - Арнолд
Стоунс
Магуайър
Колуил
Райс
Майноо
Сака
Езе
Гордън
Кейн
Айда
Фъргюсън
О'Дауда
Смолбоун
Браун
Огбене
Брейди
Колинс
О'Шей
Коулман
   
Келехър
 
Ирландия (Хеймир Хагримсон)

Обоснована прогноза: Ирландия - Англия 0:1

  Сподели
19