Нойер се оттегли от националния отбор на Германия


Н. Гавазов

Нойер се оттегли от националния отбор на Германия

Легендарният германски вратар Мануел Нойер се оттегли от националния отбор.

Това съобщи той в своя Instagram.

 "Скъпи фенове, скъпа футболна Германия.

 След повече от 15 години и 124 мача, днес приключвам кариерата си в националния отбор на Германия. Който ме познава, разбира, че това решение не ми бе лесно. Чувствам се много добре физически и разбира се Световното първенство през 2026 г. в САЩ, Канада и Мексико също би било привлекателно за мен.

 И все пак, след много дискусии със семейството и приятелите, стигнах до решението, че сега е моментът да завърша моята глава с националния отбор.

 Поглеждайки назад, се чувствам горд и благодарен! Не на последно място, защото на 13 юли 2014 г. успяхме да сбъднем нашата голяма мечта и заедно станахме световни шампиони в Бразилия. В продължение на 7 години и 61 мача, преди контузията ми, ми бе позволено да водя германския национален отбор на терена като капитан. Бе чест, която винаги съм ценяла.

 Европейското първенство у дома през 2024 г. бе друг акцент, въпреки че не успяхме да спечелим титлата. Всеки момент изпитвах еуфория и солидарност с цялата страна.

 Огромни благодарности на целия щаб, треньори и играчи, които ме подкрепяха от дебюта ми с националния отбор на 2 юни 2009 г.!

 И специално бих искал да ви благодаря, скъпи фенове, за вашата подкрепа през всичките тези години! Обичах да нося фланелката на националния отбор", написа Нойер.

  Сподели
24